Българският офис на глобалната мрежа избра предприемачи от 10 български

...
Българският офис на глобалната мрежа избра предприемачи от 10 български
Коментари Харесай

Десет компании влизат в програмата за растеж на Endeavor – Dare to Scale 2021

Българският офис на световната мрежа избра бизнесмени от 10 български компании за третото издание на програмата за напредък Dare to Scale. Програмата, с главен сътрудник Пощенска банка и поддръжката на Софтуер Груп и Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинни предприятия (ИАНСМП), е ориентирана към бизнесмени и бизнеси, които към този момент са минали ранната фаза на своето развиване и са при започване на разгръщане на активността си.

Десетте определени компании са представлявани от 17 бизнесмени – създатели на бизнесите. Почти половината от тях са жени-предприемачи, като три от фирмите са ръководени напълно от дами. Сред участниците има представители на разнообразни промишлености – четири от фирмите са от бранш IT и програмен продукт, две от бранш опазване на здравето и фармацевтика, а останалите са в областта на търговията, земеделието и услугите.

Всички компании дават отговор на авансово заложените критерии – да имат потвърден продукт/ услуга на пазара, оборот от най-малко 200 000 лева за 2020 година и не повече от 150 чиновници. Селекцията на бизнесмените се осъществя от ментори на и мениджъри на Пощенска банка, Софтуер Груп и ИАНМСП. Основните въпроси по време на интервютата бяха свързани със тактиката на фирмите за напредък, бизнес модела и капацитета за водачество.

Официално програмата ще започва при започване на септември и ще продължи четири месеца – до месец декември. Предприемачите ще преминат през профилирани образования в четири съществени области: ръководство на организацията, маркетинг, продажби, бизнес обмисляне и набиране на капитал. Всяка компания ще има самостоятелен наставник от мрежата на Endeavor, който ще организира регулярни срещи с създателите и ще ги подкрепя със своята експертиза. Участниците ще могат да се включат във физически и виртуални събития, по време на които да обменят опит и да се срещнат с основите играчи в предприемаческата екосистема. Програмата ще завърши с финалното събитие Demo Day, по време на което бизнесмените ще презентират бизнесите си пред жури от одобрени бизнес водачи.

Момчил Василев, изпълнителен шеф на Endeavor България:

„ Със своето трето издание програмата Dare to Scale на Endeavor се утвърди като значима част от българската предприемаческа екосистема. Бяхме впечатлени от броя и качеството на фирмите, които аплайваха тази година и задачата да изберем десетте финалисти не беше по никакъв начин лека. За екипа на Endeavor България е вълнуващо предизвикателство да бъдем част от тяхното израстване и да допринесем за още по-големите им триумфи в бъдеще. Изключително съм благополучен за все по-забележимото наличие на дамите като водачи на сполучливи предприемачески планове както в програмата, по този начин и в българската предприемаческа среда. Специално бих желал да изкажа своята признателност на нашите сътрудници, както и на всички ментори от мрежата на Endeavor в България, за тяхното доверие, поддръжка и интензивно присъединяване, без които тази стратегия нямаше да е допустима “.

Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф на Пощенска банка:

„ На всеки нов стадий от развиването си Dare to Scale ни дава самочувствие, че сътворяваме същинска стойност за предприемаческата среда у нас. Амбициите и капацитетът на участниците и тази година са впечатляващи и за нас е от извънредно значение да застанем на страната на положителните хрумвания, да ги насърчим и подпомогнем в желанието им да доближат нови мащаби. Екосистемата се развива с изключителни темпове, а синергията сред участниците е забележителна. Нашето наблюдаване е, че от ден на ден бизнесмени влизат в нея с чувството, че триумфът не е самостоятелно изпитание, а зависи от взаимоотношението сред тях. Вярваме, че тази настройка генерира вярната сила за развиването на средата и ние от Пощенска банка сме подготвени да участваме интензивно и да влагаме в тази позитивна динамичност на събитията “.

Калин Радев, създател и изпълнителен шеф на Софтуер Груп:

„ Поздравявам новите участници за куража и упоритостта да бъдат част от програмата за напредък Dare to Scale 2021. Предприемачеството е странствуване, което носи доста провокации, само че и доста моменти на задоволство и развиване. От името на Софтуер Груп и дружно с другите ментори, съм благополучен да поддържаме задачата на Endeavor и да работим дружно в подпомагането на бъдещите бизнес водачи “.

Бойко Таков, изпълнителен шеф на Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинните предприятия:

„ За трета поредна година заставаме зад Dare to Scale, тъй като от старта си програмата се показа като една от най-успешните у нас за развиване на бизнеса. Доказателство за това са резултатите на участниците, част от които към този момент се нареждат добре на международните пазари и намират вложители и сътрудници. През последните две издания видяхме отлични образци за български компании, които демонстрираха, че са подготвени освен да се показват световно, само че и да бъдат водачи в своята област – посредством чудесни бизнес хрумвания и с вярната поддръжка от специалистите и менторите в програмата на Endeavor. Настоящата селекция е повече от добра и чакам най-силното издание на програмата. “

Кратко показване на селектираните компании в Dare to Scale 2021:

– компания за разработка на програмен продукт, фокусирана върху решения на Python. Предлагат услуги за изцяло създаване на програмен продукт, както и проектират, построяват и ръководят специфични екипи.

– компания, разработваща модулни мобилни решения за бизнеса в няколко посоки: цифрови визитни картички, съкращаване дистанцията сред бизнеса и клиента. Компанията изготвя както B2B, по този начин и B2C мобилни приложения.

– инженерно-производствена компания, учредена през 2012 година в гр. София. Днес компанията е един от огромните производители на шумоизолационни и акустични решения, предлагани на 4 континента.

– начинание, подхванато от Веселин Стефанов – експерт с богат опит в CRO промишлеността. Fidelis реализира планове, свързани с тестване на нови биомаркери и медикаменти.

– предлага аутсорсинг услуги за изцяло ръководство на документи и информация, физическо образуване, предпазване, сканиране и индексиране, въвеждане на данни и заличаване.

– аграрни програмен продукт, създаден от експерти, с цел да подкрепи активността на земеделските производители благодарение на технологии за точно и цифрово земеделие.

– компания за бански костюми и плажно облекло, основана през 2015 година от Доника Анчева. Компанията е профилирана в произвеждане на първокласни артикули с огромен подбор продукти.

– дерматологична клиника и медицински център, основан през 2017 година, профилиран в региона на клиничната и естетична дерматология. Компанията пораства непрестанно с над 10 000 гости годишно.

– софтуерна компания, разработваща решения за предпазване на данни, употребявани от огромни компании, които градят облачни услуги.

– предлага софтуерни решения за понижаване на бюрокрацията в българските учебни заведения и повишение ангажираността на родители и възпитаници.

За Endeavor

Endeavor е интернационална неправителствена организация с офиси в 40 местоположения, подпомагаща бизнесмени с огромни хрумвания и бизнеси да се разраснат бързо в интернационален мащаб. Предприемачите, част от Endeavor, имат капацитета да трансформират страните си и света – те могат да бъдат основен фактор за дълготраен стопански напредък, основаване на работни места и нововъведения. Endeavor дава на селектираните бизнесмени достъп до пазари, капитал и гений в мрежата си от над 4000 ментори и вложители на международно равнище. В България Endeavor стартира своята активност през юли 2015 година за да разшири наличието на организацията в Европа. Към момента българският офис е подкрепил 70+ бизнесмени от 40+ компании, които са основали над 1700 работни места и са генерирали доходи от 320 млн. лв. за 2020 година
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР