Българският национален отбор по волейбол за мъже записа успех в

...
Българският национален отбор по волейбол за мъже записа успех в
Коментари Харесай

България разплака Белгия и направи услуга на Канада

Българският народен тим по волейбол за мъже записа триумф в последния мач от олимпийските квалификации, побеждавайки състава на Белгия с 3:2 (25:21, 23:25, 21:25, 25:22, 15:13) гейма. Въпреки че на процедура лъвовете не играха за нищо в този дуел, тяхната победа направи по този начин, че белгийците ще пропуснат олимпийските игри в Париж за сметка на Канада.
За момчетата на Пламен Константинов това бе общо четвърти триумф в тази група и по този начин те завършват присъединяване си в шампионата с баланс 4-3.

В мача против Белгия обаче трикольорите демонстрираха темперамент, откакто съумяха да измъкнат първия гейм, в чиято среда бяха догонващи 4 точки, а след това направиха поврат от закъснение с 1:2 гейма.

Над всички в дуела за спечелилите бе капитанът Цветан Соколов, който в може би последната си среща с националната фланелка заби 27 точки за триумфа. Мартин Атанасов добави 16, а Аспарух Аспарухов и Алекс Грозданов (6 блока) се регистрираха с по 11.

От другата страна на мрежата за белгийците диагоналът Фере Регерс завърши с 26 точки, само че даже те не се оказаха задоволителни за неговия отбор.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР