Българският национален отбор по естетическа групова гимнастика извоюва сребърните медали

...
Българският национален отбор по естетическа групова гимнастика извоюва сребърните медали
Коментари Харесай

Кристина Ташева: Сребърните ни медали от Европейското имат златен блясък

Българският народен тим по естетическа групова гимнастика извоюва сребърните медали на Европейското състезание и Световната купа във Вантаа, Финландия. Двете надпревари се организираха по едно и също време, а международните шампионки от предходната година Сияна Табакова, Карина Нейкова, Дария Капсъзова, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила Кърпачева събраха общ брой от 55.600 точки, изоставайки единствено на една десета от най-силния тим на домакина Финландия - Минетит (55.700 точки(.

“Усещането ни е, че сребърните ни медали имат златен искра, съобщи за съобщи за стратегия " Хоризонт ” на БНР старши-треньорът на отбора Кристина Ташева. - Тази една десета разлика, с която бяхме победени, ускорява чувството, че финландките съумяха да се преборят с нас съдийски. Но те са с големи обичаи в този спорт, а евентуално и това, че бяха домакини, имаше значение за крайната им победа. Но не толкоз, колкото съдийството - те се бяха подготвили, тъй като знаеха, че ще има дуел за купата сред тях и нас, тъй като ние сме настоящите международни шампионки. Нашите девойки водеха с три десети след първия ден, а във втория се показаха дори още по-силно, само че получиха по-ниска оценка.
 Два сребърни медала за България от Европейското и Семеен кодекс във Финландия Два сребърни медала за България от Европейското и Семеен кодекс във Финландия
След надпреварата в коридорите по традиция всички ни хвалеха и споделяха, че сме най-хубавите. Но би трябвало да се знае, че по този начин е във всички гимнастически спортове - не всеки път показаното на терена е задоволително, а се намесват и фактори на друго равнище. Ние би трябвало да вършим това, което зависи от нас, а ще се случи това, което би трябвало. Основната ни цел е Световното състезание в Казахстан през месец ноември. Доволна съм и от представянето на другия ни тим, който е млад и зае петото място ”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР