Българският национален отбор по баскетбол записа една от най-паметните си

...
Българският национален отбор по баскетбол записа една от най-паметните си
Коментари Харесай

Българските национали по баскетбол шокираха световния шампион Германия

Българският народен тим по баскетбол записа една от най-паметните си победи, откакто надделя настоящия международен първенец Германия в мач за европейска подготовка. Бундестимът е огромният любимец в групата, в която са още отрборите на Черна гора и Швеция.

Успехът е основен за България, защото доближава отбора към класиране за ЕвроБаскет 2025 следващата година.

Мъжкият национал, воден от Росен Барчовски, се наложи над Германия с 67:62 точки в зала " Арена Ботевград " в мача от квалификациите за шампионата.

„ Не мога да осъзная какво се случва.. Борихме се свиреп. Страшни мъжкари, направиха една от най-силните игри в отбрана ", разяснява след мача треньорът Барчовски.

Играчът Коди Милър-Макинтайър означи 20 от точките на българския тим. Сега отборът се нуждае да бъде измежду първите три, с цел да се класира на Евробаскет, като в досегашните мачове има по една загуба и победа след първите два кръга на последния стадий от квалификациите.

След като България стартира със загуба евроквалификациите, упованията преди мача с Германия бяха за второ проваляне. Въпреки това отборът опроверга критиците и игра на доста високо равнище.

В цялостната " Арена Ботевград " българите са били неуверени в първата част на мача, като са изоставали с резултат 7:19. Във втората част обаче е последвал поврат с 13 следващи точки и резултат 28:27 преди почивката.

През третата част Германия е изравнила резултата и е взела лек превес след 45:39. В четвъртата част българите изиграват 10 следващи точки единствено за три минути. С това отборът е излязъл още веднъж напред и след това е спечелил играта.

Българският баскетболист, който играе и в NBA, също е трябвало да играе в мача срешу Германия, само че го е пропуснал поради травма.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР