Българският национален отбор по баскетбол приключи квалификациите с поражение от

...
Българският национален отбор по баскетбол приключи квалификациите с поражение от
Коментари Харесай

Националите по баскетбол приключиха квалификациите със загуба

Българският народен тим по баскетбол завърши квалификациите с проваляне от Босна и Херцеговина след 61:80.

Босненците имаха предимство на терена през целия мач, като на няколко път нашите успяваха да наваксат и да се приближат на близка разлика, само че по този начин и не съумяха да стигнат до поврат. Почивка за този мач получиха Дий Бост и Чавдар Костов, а капитан на българите бе Александър Янев, оповестява БФ по баскетбол.
 Най-сладката победа от 10 години
Най-сладката победа от 10 години

Лъвовете ни върнаха българския баскетбол в европейския хайлайф

Отличен дебют с екипа на мъжкия народен тим направи 17-годишният Константин Костадинов. Бургазлията стана най-младият български национал в формален мач на 17 години, 10 месеца и 28 дни - към месец преди да стане на 18 в новата история на българския баскетбол. До в този момент върхът се държеше от Божидар Аврамов, който направи своя дебют на 18 години, 5 месеца и 12 дни, през 2008-а. На идната година Аврамов игра и на Европейско състезание, единствено на 19 години.

Костадинов бе измежду най-резултатните играчи на България в последния дуел, като наниза три тройки и общо 11 точки, 2 битки, 1 асистенция, 1 чадър. С 11 точки приключи и Христо Захариев, а мощно игра Андрей Иванов - 10 точки, а Деян Карамфилов завърши с 9 асистенции.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР