Българският национален интерес е в задълбочаване на процеса на европейската

...
Българският национален интерес е в задълбочаване на процеса на европейската
Коментари Харесай

Караянчева: Българският национален интерес е в задълбочаване на процеса на европейската интеграция

Българският народен интерес е в задълбочаване на процеса на европейската интеграция. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, която откри обществена полемика, отдадена на младежката визия за развиването на Европа в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

България е поела отговорностите да ръководи Съвета на Европейски Съюз в интервал, цялостен със подозрения и компликации. Приоритетите на нашето председателство означават тематиките, по които българският и европейският дневен ред съответстват и взаимно се допълват, съобщи Караянчева.

Тя акцентира, че парламентарното измерение на това председателство отразява в най-висока степен тези основополагащи хрумвания за дейна гражданска просвета и политическо посланичество, които сега са обект на най-оживени полемики.

„ Нашият опит демонстрира, че България способства за процеса на европейска интеграция в тези сфери, в които постигнахме единодушие за промени и начинания във вътрешнополитически проект. Българският народен интерес е в задълбочаване на процеса на европейската интеграция. По колкото повече въпроси успеем да реализираме единодушие в открит и почтен спор, толкоз по-активно е присъединяване ни в построяването и развиването на нашия общ европейски план “, акцентира ръководителят на Народното събрание.

Тя разяснява, че днешните младежи на България са връстници на процеса на подготовка и присъединение на България към Европейски Съюз. „ Това е европейското потомство на България. В разговора сред поколенията европейското поданство придобива същинското си значение като гаранция за развиването на Европа като пространство на разцвет за всички “, уверена е Цвета Караянчева.

„ Влагаме бездънен смисъл в девиза на българското председателство, който е записан на входа на постройката на Народното събрание – „ Съединението прави силата “. Ние знаем, че пътят към съединението, което прави силата минава през спор, учреден на полезностите на свободата, равенството и солидарността “, уточни още ръководителят на Народното събрание. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР