Българският национал Александър Везенков изигра стабилен мач, но не успя

...
Българският национал Александър Везенков изигра стабилен мач, но не успя
Коментари Харесай

Солиден мач за Везенков при разгромна загуба на Кингс от Пеликанс

Българският национал Александър Везенков изигра постоянен мач, само че не съумя да помогне на неговия Сакраменто Кингс да завоюва семейството си на Ню Орлиънс Пеликанс в поредна среща от постоянния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА).


Избраният неотдавна за „ Спортист на годината “ в България за 2023 година изигра малко над 20 минути за „ кралете “, като в тях означи 11 точки и овладя 2 битки. Така след три следващи мача, в които не попадаше в ротацията на старши треньора Майк Браун, Саша получи най-голямото игрово време в един мач след идването си оттатък Океана. Той оправда гласуваното доверие, приключвайки с 5/9 от полето и осъществя една от петте си стрелби от тройката.

Сакраменто обаче бе разрушен вкъщи и отстъпи със 100:133. Домантанс Сабонис приключи с дабъл-дабъл – 17 точки и 10 битки, като даде и 6 асистенции. Със 17 се регистрира и Кевин Хюртер, а 10 добави Харисън Барнс. Де‘Арън Фокс имаше неприятен ден и остана с едвам 1/10 от полето за малко над 25 минути на паркета. Кион Елис и Кеслър Едуардс прибавиха надлежно 13 и 10 точки от пейката.

За Ню Орлиънс, който беше без Зайън Уилямсън, над всички за триумфа бе Си Джей Маккалъм с 30 точки, 7 битки и 4 асистенции. По 15 пункта прибавиха Брандън Инграм и Йонас Валанчунас, който приключи и с 12 овладени топки. Още четирима баскетболисти на отбора завършиха с двуцифрен точков актив – Дайсън Даниелс (14), Джордан Хоукинс (12) и Трей Мърфи III и Наджи Маршал (по 11).

„ Пеликаните “ са седми на Запад с баланс 22-15, до момента в който „ кралете “ са пети с 21 победи и 14 загуби в същата конференция. За двата тима предстоят визити, като Сакраменто играе с Детройт Пистънс във вторник, а Ню Орлиънс се изправя против Голдън Стейт Уориърс ден по-късно. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР