Българският нападател на Спарта (Прага) Мартин Минчев се разписа още

...
Българският нападател на Спарта (Прага) Мартин Минчев се разписа още
Коментари Харесай

Мартин Минчев вкара в първия си мач за Спарта Прага

Българският нападател на Спарта (Прага) Мартин Минчев се разписа още в първия си мач за отбора. Юношата на Черно море направи всекидневен дебют в контролата против Бохемианс (Прага), изгубена с 1:2. Той откри резултата в началните минути и като цяло остави доста положителни усещания с представянето си.

След прехвърлянето си за близо 2 млн. евро родният гений не се беше появявал в игра за Спарта. Неговият отбор започва сезона с две безапелационно победи в шампионата, а нощес треньорът Вацлав Котъл употребява паузата за националните тимове и даде късмет на запасите и до неотдавна контузените.

С максимален интерес се чакаше включването на Мартин Минчев и завърналия се от Италия Ладислав Крейчи. В 5-ата минута Ян Фортелни пусна дълъг пас към Минчев, който надбяха бранителите на Бохемианс и насочи топката около вратаря Уго Бачковски за 1:0. Последваха няколко рискови офанзиви на Бохемианс и пропуски на Павел Османчик и Камил Вацек.

През второто полувреме Давид Бартек изравни в 55-ата минута. Спарта можеше да си върне задатъка, само че Либор Козак беше неакуратен от комфортна позиция. Малко преди последния съдийски сигнал Даниел Костъл донесе успеха на Бохемианс.

Следващият формален мач на Спарта е на 13 септември като посетител на Карвина, когато се чака Мартин Минчев да попадне в групата и вероятно да запише първи минути с екипа на отбора в чешката Първа лига.

Българинът до неотдавна имаше здравословни проблеми и заради тази причина не беше включен в състава на младежкия народен тим за мачовете с Русия и Сърбия.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР