Българският модул за наземно гасене на горски пожари, който работеше

...
Българският модул за наземно гасене на горски пожари, който работеше
Коментари Харесай

Българските пожарникари се завърнаха от Гърция

Българският модул за наземно гасене на горски пожари, който работеше на територията на Гърция, се завърна в нашата страна. Петдесетте пожарникари бяха посрещнати в София от шефа на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Александър Джартов. Той им благодари за демонстрирания висок професионализъм при погасяването на пожарите на остров Корфу, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

„ Вие представихте страната ни по заслужен метод, като оказахте навременна помощ на нашите гръцки сътрудници. Оценявам високо вашите дейности и съм сигурен, че чувствате задоволство от свършената работа. За страдание няма да разполагате с доста време за отмора, тъй като сме в разгара на летния сезон и през последните дни на територията на нашата страна оперативната конюнктура също е усложнена ", обърна се към завърналите се пожарникари основен комисар Джартов и изрази убеденост във опциите на сътрудниците си да се оправят с провокациите, пред които ги изправя специалността.



Ръководителят на модула за гасене на горски пожари основен контрольор Калоян Дончев благодари на шефа на ГДПБЗН за високата оценка и му връчи почетния плакет, с който българския екип е бил награден при отпътуването си от Гърция.

Модулът за наземно гасене на горски пожари, в чийто състав влизат 50 пожарникари и 15 единици техника и профилирано съоръжение, отпътува за южната ни съседка на 22 юли. Първоначално екипът бе ситуиран в региона на Солун, а в следствие отпътува за остров Корфу. Помощта бе проведена по Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР