Българският министър Росен Христов бе гост и единственият поканен чуждестранен

...
Българският министър Росен Христов бе гост и единственият поканен чуждестранен
Коментари Харесай

Росен Христов бе гост на откриването на най-голямото газохранилище в Европа

Българският министър Росен Христов бе посетител и единственият поканен задграничен министър на енергетиката за откриването на разширението на газохранилището в Силиври, Истанбул. Увеличаването на потенциала от 3,2 милиарда на 4,6 милиарда кубически метра бе маркирано през днешния ден с публична гала от турския президент Реджеп Тайип Ердоган, оповестиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

По думите на домакините това уголемение трансформира газохранилището в най-голямото в Европа и е значима стъпка за енергийна сигурност. Министър Христов поздрави турския президент, както и управлението на държавната енергийна компания Боташ за инвестицията.

Поканата към българския министър пристигна дни след визитата на президента Румен Радев в Истанбул, където той организира среща с турския си сътрудник. Една от главните тематики по време на визитата беше задълбочаване на съдействието в областта на енергетиката.

Министър Христов бе съпроводен от изпълнителните шефове на Булгаргаз - Деница Златева, на Булгатрансгаз - Владимир Малинов, както и от началника на политическия кабинет Любомира Ганчева.

Визитата продължава и на следващия ден с договаряния за продължително съдействие с турския министър на енергетиката Фатих Дьонмез и управлението на Боташ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР