Българският малък бизнес ще търси пазар в Словакия. Изпълнителният директор

...
Българският малък бизнес ще търси пазар в Словакия. Изпълнителният директор
Коментари Харесай

Българският малък бизнес ще търси пазар в Словакия

Българският дребен бизнес ще търси пазар в Словакия. Изпълнителният шеф на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинни предприятия Бойко Таков и посланикът на Словакия Мануел Корчек разискаха в сряда задълбочаването на контактите.

Обсъдени бяха опциите за образуване на бизнес делегации в Словакия, които да включват визити на предприятия на място. Целта на сходни визити е запознаване с изискванията и спецификите на локалния промишлен климат, както и завързване на бизнес контакти. Очакваният резултат е повишение на двустранния стокообмен.

Посланик Корчек съобщи, че дребните и междинните предприятия от двете страни имат сходни проблеми и би трябвало да посрещат идентични провокации. Бойко Таков беше поканен на конференция в УНСС през есента, която се провежда благодарение на задачата на Словашката Република и на която ще участват представители на словашкия бизнес.

По данни на Министерството на стопанската система през 2018 година износът към Словакия е 217.117 млн. евро, с растеж от 4.9%. Вносът е 393.862 млн. евро, с растеж от 1%, а стокообменът възлиза на 610.979 млн. евро.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР