Българският лекарски съюз и Министерството на здравеопазването предложиха мерките да

...
Българският лекарски съюз и Министерството на здравеопазването предложиха мерките да
Коментари Харесай

Доц. Драганов: Щабът предлага разумни неща, но няма адекватни икономически мерки

Българският лекарски съюз и Министерството на здравеопазването предложиха ограниченията да не бъдат отхлабвани и след 21 декември. Ще има ли Коронавирус земетресения в туризма по Коледа и Нова година?

''Затварянето на туризма ще докара до огромен стопански удар''. Това съобщи в " Денят ON AIR " доцент доктор Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма.

" Загубите ще доближат стотици милиони, единствено за хотелите към 36 млн. ", разяснява доцент Драганов.

По думите му никой не е срещу желанието на БЛС или на щаба за запазването на човешки животи.

" Ако взимаме копи-пейст това от другите европейски страни, да вземем копи-пейст и икономическата част. Тук не приказваме единствено за туризма, той е обвързван с превоза, банките и така нататък Това, което предлага щабът, е рационално, само че дано да забележим икономическото и общественото предложение. Ние поддържаме всевъзможни ограничения, които здравното министерство приема за опазване на живота, само че няма бързи съответни стопански ограничения ", безапелационен беше доцент Драганов пред Bulgaria ON AIR.
По неговото мнение в туризма " ден година храни ".

" Ако няма да имаме самун, би трябвало да се покрият обществените загуби ", уточни специалистът и добави, че " това ще бъде удар върху вложителите, доставчиците на услуги и каквото и да е, обвързвано с туризма ".

По думите му в света загубите са над 740 милиарда и ще надвишават трилион.

Доц. Румен Драганов разяснява и мярката от 24 лева за останалите без работа поради COVID-19.
" Лесно е да преброиш преброимото, само че когато споделяме, че има и други, които се изхранват от туризма - по какъв начин ще ги компенсираме тях? Има и хора, които въобще не влизат в тези 24 лева Това не е напън върху никого, просто дайте от тези 100 млн. пари, на който са нужни. Това са хора, които са на ръба, които се усещат изоставени и забравени ", означи той.

И още веднъж добави: " никой не би трябвало да почине, не може да сложим тъждество, въпросът е финансов, пари се намират, живот не ".

" Една година няма да имаме вложения и ще изхранваме хората. Несигурността сега е най-страшна. Като слушаме Меркел, да я слушаме до края на изречението - " спирам и заплащам ", освен " спирам ", сподели на финала специалистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР