Българският хелзинкски комитет и над 100 общественици поискаха забрана на

...
Българският хелзинкски комитет и над 100 общественици поискаха забрана на
Коментари Харесай

Българският хелзинкски комитет и над 100 общественици поискаха забрана на „Възраждане“

Българският хелзинкски комитет и над 100 общественици желаеха възбрана на партия „ Възраждане “. В сигнал до прокуратурата се изброяват редица дейности на партията, които съгласно създателите му са противоконституционни.

На колаж със Соломон Паси написа: „ Щом не искаш от съветския газ, ела да ти пуснем от нашия “

От „ Възраждане “ все по-често насочат открити апели за принуждение, употребяват незаконни средства за реализиране на свои политически цели, се споделя в сигнала.

„ Цялата обстановка сега е като копие под индиго, което виждаме във 30-те години Ваймарска Германия, внезапно видяхме еврейски звезди на „ Граф Игнатиев “ на едно магазинче, видяхме този непоносим колаж със Соломон Паси, по кое време се е случило това в България “, пита Тони Николов, основен редактор на Портал „ Култура “ и сп. „ Култура “. 

Снимка: bTV


От партията на Костадин Костадинов разпространиха позиция с реторични въпроси към вносителите на настояването за възбрана.

Службите бяха сезирани още през вчерашния ден от държавното управление

„ За нас е необичайно за какво същите тези „ интелектуалци “ не реагираха, когато ПП-ДБ понижиха бюджета за просвета на 0,4 %, за какво не реагираха, когато волята на 600 000 българи да има референдум не беше зачетена и с това беше нарушен законът, за какво не реагираха, когато беше грубо погубен 24-годишен юноша, за какво не реагираха за случая на момичето, което беше грубо нарязано с макетен нож “, отговори Костадин Костадинов, ръководител на „ Възраждане “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР