Българският гражданин от ромски произход Христо Николов съди действащия главен

...
Българският гражданин от ромски произход Христо Николов съди действащия главен
Коментари Харесай

Защо един български гражданин съди Иван Гешев - Христо Николов пред ФАКТИ

Българският жител от ромски генезис Христо Николов съди настоящия основен прокурор Иван Гешев за думите му: ''Така вършат всички подсъдими. Така вършат и ромите. Това е масово''. Те бяха изречени във връзка на това, че Петко Дюлгеров, който бе очевидец по делото ''Иванчева и Петрова'', си промени показанията в хода на делото, а тогава Гешев към момента бе заместител на основния прокурор.

Днес бе съвещанието на делото на Христо Николов, което е с частен темперамент, като от Софийски градски съд са съобщили на страните, че решението ще им бъде изпратено, без да се показва съответен период, показа пред ФАКТИ самият жалбоподател.

По-долната инстанция - Софийски областен съд, към този момент отхвърли да образува наказателно дело от частен темперамент против Иван Гешев, отхвърляйки изказванията в жалбата на Христо Николов и на процедура през днешния ден Софийски градски съд преглежда жалбата му против отхвърли на СРС да даде ход наделото.

До този миг в другото делото - административното, тъжителят Николов срещна отхвърли на Комисията за отбрана от дискриминирането, Административен съд София-област и Върховния административен съд, да признаят, че в думите на сегашния основен прокурор, тогава заместител на основния прокурор, има неправда и те са дискриминационни.

За да опише повече за своите претекстове, медията ни се свърза с Христо Николов, който от своя страна се съгласи да приказва с нас.

''По принцип, който и ще в страната да си разреши да накърнява човешко достолепие, постоянно ще отвръщам. При изискване, че той (б.р. Иван Гешев) заключи, казвайки: ''И ромите по този начин правят''. ''Те'' е обобщението. Аз съм част от тази общественост, приемайки себе си за български жител от ромски генезис. На мен самоопределението ми е значимо, аз се самоопределям като подобен, от този етнос, и когато той споделя: ''И ромите по този начин правят'', надали не той (б.р. Петко Дюлгеров) като си е трансформирал показанията, ''това го вършат единствено циганите''. Това е обидното, това е накърняващото човешкото право. Там, където свършва правото на единия, стартира на другия. Не можеш да го прескачаш. Не конституции, не харти за правата на индивида, има едно чисто човешко като отношение предписание. Не може някой непрекъснато да ме сочи с пръст, да ми поставя етикет и да ме демонстрира като неприятния, като индивида, на който не би трябвало да се има вяра, тъй като той е с подобен цвят на кожата. Не е и казусът в самата думичка по какъв начин ще ме дефинира. Гордея се с произхода си. Не съм по-различен от останалите, Господ ни е основал по негов облик и сходство. Аз съм асоцииран, не съм асимилиран. Живея като всички естествени жители.

Аз не потеглям, тъй като той е дръзнал да става основен прокурор, аз потеглям, до момента в който още беше заместител на основния прокурор. Абстрахиран съм от това кой каква позиция заема, само че не може върховен държавен служител, обществена персона от такава големина, индивидът, който вместо да сплотява нацията, той я разделя, поставайки един етнос против различен етнос Противопоставя като внушава стандарти. Разбирам го, той е виждал само и единствено хора от престъпния контингент, или хора, които са прескочили закона, тъй като такава му е била работа цялостен живот, само че не може да обобщава. Ако той си е мислил, че по този метод ще се хареса на обществото, уви не. Иначе това не е някаква храброст от моя страна, има отговорност, тъй като душата ми е засегната. Когато имаш болежка в себе си е обикновено да търсиш метод да я лекуваш. За мен това е методът да потърся правото си. Доколко ще бъде отредено в моя изгода е различен въпрос, само че това не ме тормози. Показвам за следващ път на страната на какъв хал сме, че като цяло прокуратурата и съдът са над всички, единствено Бог е над тях, надали не са недосегаеми и не могат да бъдат подведени под отговорност. Когато си написал разпореждане за обещано нещо, тогава не можеш да носиш отговорност, само че когато излезеш да приказваш обществено се съобразяваш, тъй като си обществена персона. Ако ли не - отиваш в кръчмата. Ако оставяме нещата по този начин и няма превантивност в тази страна, без значение в коя сфера, това се случва - хора си мислят, че са недосегаеми. Не, няма. Богът ме е учил да бъда ревнив и да пазя правото си такова, каквото е. Достойнството ми е над всичко, в това число и над живота.

Най-малкото той има съображение - индивидът, който държи правото в ръцете си, той да си разрешава да го изкривява, тогава какво остава за елементарните хора? За това съм толкоз виновен. Каквото и да отсъди съдът не преставам самоуверено напред. Каквото и да ми коства, колкото и да ми коства, това е. Когато някой го боли зъб, какъв брой дни ще издържи? 1, 2, 3, 5, 10, 15, 20 дни. На 20-тия ден ще каже, че ще отиде на ортодонт, с цел да спре болките. При мен обстановката е същата. Най-малко желая известност с това, това са човешки връзки за достолепие. Един човек почувства ли се оскърбен, това е методът! Когато властимащи, държавници, държавността поругава и престъпва, ние би трябвало да сме бранители на правото. ''И от самото право''. Това са думи на починалия Кристиан Таков'', сподели Христо Николов.

''Частното дело не е отхвърлено поради имунитета му. Във Върховния административен съд е отхвърлено поради имунитета му, само че делото към този момент е в Страсбург, формирано е и към този момент имаме входящ номер. Много добре знаете, че 1/4 от делата от България, които се пращат там, се одобряват. В моя случай не знам дали е предвид на това, че тук става въпрос за доста висок сан на позиция. Не ме и вълнува. За мен е човек, еднакъв на мен'', довери ни Николов и посочи, че към този момент е изчерпал лимита на инстанции по административното дело и заради това се постанова да има такова и в Страсбург. В България той не е прескочил нито една институция и е обжалвал решенията, като даже е съумял да осъди арбитър реализатор за надвзета сума, имащи отношение към делото.

По думите на Николов, юристът на Иван Гешев си е разрешил да каже на съдията, че жалбоподателят, колкото и да желае, няма да види основния прокурор като обвиняем.

Преди време Христо Николов бе решил да съди и Петър Москов, здравен министър към оня миг (2014 г.), за дискриминация. Москов си бе разрешил да каже, че ще спре влизането на коли за спешна помощ в ромските гета, базирайки се на някаква статистика, която по-късно тогавашният вътрешен министър Веселин Вучков отхвърли да съществува.

''При проблема с Петър Москов несъмнено не стигнахме до същината в Комисията за отбрана от дискриминация. Въпреки моите претенции до Комисията да не се причисли преписката на Движение за права и свободи за същото нещо, едно към едно копирано, не знам кой от Комисията го е дал това на представители на Движение за права и свободи, само че след това аз отхвърлих да бъда част от такава игра... Утре да ме упрекват, че аз съм човек на Движение за права и свободи. Преди това персонално и публично написах молба, че не желая, само че те го причислиха преднамерено и прекратих делото. Не желая да съм част от такива измами, тогава споделих на комисарите, че ще апелирам това решение, че са ситуирали делото да е едно с представителите на Движение за права и свободи. Тогава бяха такива събитията, че не можех самичък да се преборя. Обществото щеше да каже: ''Този, където излиза да стачкува, в това време е дружно с ДПС''''

От диалога ни стана ясно и че интензивният жител Христо Николов е дал на Комисията за отбрана от дискриминация и проф. Михаил Мирчев, който бе уволнен от Софийския университет поради свои скандални изявления пред студенти, едно от които бе: ''Диктатурка ще оправи ромите''.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР