Българският Господ е изтеглил късата клечка с инструменти като Гешев,

...
Българският Господ е изтеглил късата клечка с инструменти като Гешев,
Коментари Харесай

Борисов не е набожен, а суеверен до глупост

Българският Господ е изтеглил късата съчка с принадлежности като Гешев, Борисов и някои други новопокръстени църкварчета. Хора, които не познават религията, които даже не могат да се прекръстят по православному! Да не загатваме великите ни богослови, вроде Данчо Ментата и Волен Сидеров. Да пази Бог! Ама, на, не пази…
Борисов, по личното му самопризнание, е религиозен от скоро, около царя се набожил. По това време купува и първата си индулгенция: “В Банско, в черквата огромното подаяние е мое - иконостасът, седемте икони, дърворезбата… ”
Характерно за Борисов е, че като почне да лъже и няма прекъсване. През 2018 година, във връзка реакцията на БПЦ против Истанбулската спогодба, сподели: „ Надали има по-религиозен човек в ръководството на страната от мене... "
Един мой настолен другар споделя, че „ единствено дребните грабители са безбожници, огромните са постоянно набожни “. Демек, можем да имаме вяра на Борисов, че е най-религиозният в ръководството, доколкото… Така, де, сещате се.
„ Няма Великден, на който да не съм ходил до момента. Майка ми като дребен, полицаите кръжаха към църквата, ние влизахме да се помолим. “
Майка му, учителката, го водела на черква. Около която кръжали полицаите, включително евентуално и татко му, който до 1987 год. е чиновник на Софийско градско управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи и член на Българска комунистическа партия.
И по какъв начин се е молил? Като нямо патиче! През 2011 година признава: „ По принцип имам вяра си в Господ… Молитва не знам. “
По принцип. Нищо повече…
Истината е, че Борисов е религиозен като старица, до нелепост религиозен! И, както множеството българи, бърка суеверието с религиозността.
През 2018 година БПЦ разгласи, че почва борба със суеверието. Владиците скочиха особено против аления конец. Тогава и Станишев, и Борисов носеха червен конец. Поповете упорстваха да се осъди тази езическа традиция, да жигосат врачки, баячки и всякакви други суеверия. Според църквата вярата в Бога е добродетел, а суеверието е грях.
Много е неверен Борисов, доста!
Носи червен конец на ръката. “Червено конче. Против уроки. От кака ми е. Вързала ми го е през януари. “ (2011 година - бел. Т.Ф.) И не го смъква даже когато е на публични визити или пък посреща задгранични посетители.
„ Като ти мине някой път е по-добре да се върнеш. Който ще да е. “
А когато черна котка му мине път, Борисов се завъртал три пъти и плюел през рамо, преди да продължи. Ако пък е с кортежа, нареждал да се върнат и да минат по друга улица.
Ставал постоянно с десния крайник напред. В понеделник не се бръснел, даже и да имал среща с Ангела Меркел. Не си режел ноктите и не давал пари на заем.
Ако БПЦ в действителност има намерение да се бори със суеверието измежду българите, да стартира с премиера им. Дано най-малко не върви по врачки! Много ще се отчайвам, в случай че се окаже, че някоя мургава Касандра реди бъдещето на родината!
Но се оказа, че и по врачки върви. Гадателката Щерона Ваклушева се похвали, че тя му била вързала аленият конец през 2015 година Вероятно е нов конец. Червеното, в случай че се забелязали, бързо избледнява до розово. Вързала му конеца и му направила отбрана против вълшебства, която работила до девето коляно. Поинтересувах се, не взема на ниска цена, но си коства пра-пра внуците ти след 200 година да са предпазени.
Християнството от епохи води война с врачки, гадачки, астролози, лечители, коректори на ориста. (Колко ли би трябвало да си елементарен, та да идеш да си коригираш ориста. Ами в случай че стане по-зле?) И православието, и католицизмът. През 1317 година папа Йоан XXII огласява була “Супер илиус далавера ”, съгласно която гадателите би трябвало да се санкционират със гибел посредством изгаряне и цялото им имущество да се лишава.
Борисов и на хороскопи има вяра. През 2016 година поради ретроградния Меркурий забави оповестяването на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ. А през 2017 година отсрочи съставянето на държавното управление, отново по същата причина.
Любимци му звездобройци са Лещански и Алена. През 2009 година, за рождения ден на Алена, ѝ написа: " Няма да скрия, че се преценявам със препоръките ви и ви благодаря за точните упътвания. " Аз на негово място щях да скрия...
Вярата на Борисов е прагматична, на правилото на Паскал: „ Първо - или Бог съществува, или не. Второ - аз мога да имам вяра или не. Губя само в тази ситуация, че той в действителност съществува, а аз отхвърлям това. Така че по-добре да имам вяра, тъй като рискът е най-малък. ”
Именно това значи „ по принцип имам вяра в Господ “.
И по тази причина Борисов нема храброст и сили да заповяда да се затворят църквите. Ами в случай че има Бог в действителност?
 
Автор: д-р Тони Филипов, Прас Прес
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР