Българският филм Жените наистина плачат е сред 30 филмови творби,

...
Българският филм Жените наистина плачат е сред 30 филмови творби,
Коментари Харесай

Поредно признание за българския филм Жените наистина плачат

Българският филм " Жените в действителност плачат " е измежду 30 кино произведения, които Бордът на Европейската кино академия избра за селекцията за игрални филми на Академията за 2022 година, оповестиха от Националния кино център, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това е втора селекция за режисьорското дуо Милева и Казакова, откакто дебютът им " Котка в стената " също беше с такова достижение през 2020. И още едно високо самопризнание за целия екип на кино лентата, който след премиерата си в Кан завоюва участия на редица влиятелни фестивали като Сараево, Карлови Вари, закриващ филм на Варшавския фестивал, Виенале, Сао Пауло, Корк, фестивала на Американския кино институт, SXSW (На юг от югозапад), Триест. Там към получените към този момент награди се добави и специфичната премия Audentia (Кураж) на Евроимаж на съвета на Европа.

" Какво несъмнено самопризнание за европейски филм! Особено в тази компания, един до друг с Рубен Йослунд, Педро Алмодовар, Кенет Брана и доста други, чиито филми победиха по международните подиуми в последната година ".

Европейските кино награди, отличаващи най-големите достижения в европейското кино, ще бъдат връчени на 10 декември в Рейкявик, Исландия, а процедурата по асортимент е в разгара си. През септември ще бъде оповестена още една селекция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР