Българският фармацевтичен съюз подписа анекс към договора си с НЗОК,

...
Българският фармацевтичен съюз подписа анекс към договора си с НЗОК,
Коментари Харесай

Фармацевтите удължават с две седмици договора си с НЗОК |

Българският фармацевтичен съюз подписа анекс към контракта си с НЗОК, с който съглашението се удължава с две седмици. 

От БФС дадоха конференция, на която оповестиха, че анексът е единствено за две седмици, с цел да не останат хората без достъп до медикаменти. 

На среща с президента преди няколко дни от, повишение на цената за обработка на предписания с протокол от НЗОК и тласъци за разкриване на аптеки в дребните обитаеми места. Срещата беше инициирана от Румен Радев, ден откакто

" През миналата година фармацевтите бяха и се потвърдиха като най-достъпните здравни експерти. Те в никакъв случай не сложиха осведомителни табелки, че в аптеките се позволяват единствено здрави хора и в никакъв случай не отхвърлиха помощ. Те безмълвно поемаха ударите на пандемията от COVID-19, безмълвно боледуваха и затваряха аптеки, като не получаваха, за разлика от други здравни заведения, спомагателна поддръжка при затваряне при боледуване на личния състав от COVID-19 ", съобщи проф. Асена Сербезова.

От Бългаския фармацевтичен съюз упорстват системата за електронни предписания да бъде усъвършенствана, тъй че лекарите да не позволяват неточности, което води до неплащания на Касата към фармацевтите.

В петък се и трябваше да бъдат финализирани поетите задължения в писмен тип. От БФС обаче оповестиха, че решението на проблемите е било отсрочено от Надзорния съвет, макар приключването на периодите по подготвянето на бюджетната рамка за идната година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР