Българският еврокомисар тръгва с нова кампания на образованието и науката

...
Българският еврокомисар тръгва с нова кампания на образованието и науката
Коментари Харесай

Задачата на Габриел:Европа на талантите

Българският еврокомисар потегля с нова акция на образованието и науката На 15 октомври започва конгрес за цифровизация на културното завещание
Под бурните овации на залата и със стиховете на Стоян Михайловски за химна на буквите ни „ Върви, народе възродени “ завърши тричасовото чуване на Мария Габриел в Европейския парламент, във връзка кандидатурата й за еврокомисар за младежта и нововъведенията.
Габриел отговори на близо 50 въпроса на евродепутатите от парламентарни комисии, а по-късно получи и единомислещото им утвърждение.
За „ Европа на гениите, само че и Европа на сърцата “ ще работи българският комисар, стана ясно от обръщението й към европарламента.
„ Европа би трябвало да резервира водещата си роля в науката, с по-голям принос от Съединени американски щати и Китай. За да стане това, програмата за научни проучвания би трябвало да бъде отворена “, сподели Габриел.

Европейски Съюз на нововъведенията, за нови цивилен начинания

както и за продължаваща работа по геополитическите ползи, са друга част от целите, на които обърна внимание Мария Габриел. Важна тематика на нейния сектор е и мястото на дамите в политиката.
В рамките на „ Хоризонт Европа “ Мария Габриел счита да усили уговорките за младежта. Ще се стреми да работи за оповестеното към този момент желание за нарастване на европейския бюджет в тази област от 120 милиарда евро.
Европейски креативен стратегии ще бъдат стартирани също в границите на тази стратегия, сподели Габриел, както и вложения в нови технологии за понижаване на излъчванията на въглероден диоксид.
По програмата „ Еразъм “ тя счита да работи в посока по-голямо приобщаване, както и по посока на екологичните действия. В рамките на тази стратегия ще се работи и върху другите прояви на културата, както и за равнопоставен достъп на всички.

„ Науката се среща с районите, науката се среща с учебните заведения “

е името на самодейността, която счита да започва Мария Габриел. На 15 октомври започва конгрес за културното завещание, на който ще се разисква и неговата цифровизация - активност, чието огромно значение посочи Габриел.
Корпусът за взаимност, в границите на който европейските младежи ще могат да оказват помощ на мигранти, е също една от дейностите с значимо значение. Еврокомисарят уточни, че през днешния ден 10 на 100 от брутния вътрешен артикул на Европейски Съюз се дължат на галактическите технологии. Ще закъснеем окончателно, в случай че не използваме в този момент опцията да влагаме в образованието и научните проучвания, съобщи Габриел. Тя добави, че ще работи за " осребряването " на европейското знание.
Габриел изрази поддръжка за академичната независимост, в това число за методите на финансиране на висшите учебни заведения. Ако желаеме да убедим младите да останат в своя район, би трябвало да им дадем вероятности, добави тя.
По нейните думи е належащо над страните от Европейски Съюз да бъде оказан напън, с цел да обезпечат присъединяване на всички жители в просветителната система, в това число измежду малцинствата. Трябва да се работи с общностите и родителите, предложи Габриел.
Гласуването за утвърждението на цялостния състав на Комисията ще се организира на 23 октомври по време на пленарната сесия на Екологичен потенциал в Страсбург.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР