Българският борец в професионалната сумо лига на Япония - Даниел

...
Българският борец в професионалната сумо лига на Япония - Даниел
Коментари Харесай

Четвърта победа за Аоияма на "Хацу башо"

Българският герой в професионалната сумо лига на Япония - Даниел Иванов-Аоияма, реализира четвърта победа на новогодишния шампионат " Хацу башо " в Токио. В 6-ия ден от битките в столичния замък " Рьогоку Кокугикан " исполинът от Елхово, който се състезава с сан 8-и маегашира, надделя 6-и маегашира Такарафуджи.

Аоияма (4-2) употребява техниката " котенаге " и, измъквайки се от захвата на съперника си, го повали на дохиото. За българина това беше 20-и триумф в общо 23 публични срещи с Такарафуджи (2-4). Следващият противник на българина в седмия ден на следващия ден ще бъде 10-и маегашира Саданоуми (3-3).

Пред нашия в класирането за Купата на императора са единствено седем сумисти с по-добър баланс. Едноличен водач към този момент е 4-ти маегашира Шодай (6-0), който единствен резервира съвършен актив. Втора позиция разделят шестима с по едно проваляне, измежду които най-високо в йерархията е озеки Такакейшо. И двамата настоящи йокозуна - Хакухо и Какурю, прекратиха присъединяване си в шампионата поради травми.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР