Българският академичен цирк Балкански и световно известната циркова династия Балкански

...
Българският академичен цирк Балкански и световно известната циркова династия Балкански
Коментари Харесай

Цирк „Балкански“ ще представи суперпродукцията „Европа под брезентовото небе” във Варна

Българският научен цирк „ Балкански ” и международно известната циркова династия Балкански ще показват във Варна  своята нова супер продукция „ Европа под брезентовото небе ”,  която се посвещава на огромните български циркови семейства и на 120 години от основаването на българския цирк. Представленията ще се играят от 31 август до 24 септември. Участват актьори от 8 страни - Италия, Франция, Германия, Русия, Украйна и България.

Екстремния номер „ Глобусът на смъртта” се извършва от шест мотоциклетиста от далечна Колумбия – Хел Райдърс. В шоуто със собствен дебютен номер взе участие и удостоената с Почетния знак на Министерството на културата „ Златен век” 2016 и носителка на „ Икар” 2017 за цирково изкуство – българската еквилибристка Кристина Костова.

За радостното въодушевление на деца от всички възрасти се грижи най-хубавия клоунски дует на Португалия - Мариани.

Дресурите в програмата - на сибириски норки и котки, са под управлението на посетител артистите от Украйна актьори Крачинови. Майсторска езда на пони показва шест годишната Мари Балканска, която тази година прави своя дебют като млада вяра на българското цирково изкуство.
Носителите на „ Сребърен клоун” от Световния цирков фестивал в Монте Карло, на „ Икар” за цирково изкуство на Съюза на артистите в България и на „ Златен век” – Звезда, на Министерството на културата Велизара и Николай Балкански ще извършват именитият атракцион „ Колелото на смъртта” през 2017 година за финален игрален сезон!!!

Шапитото на фамилия Балкански е най-голямото пътуващо оборудване на Балканския полуостров, един от най – красивите циркове в Европа като интериор и дизайн, пълновръстен член на Европейската асоциация на цирковете ЕСА от 2013 година насам, а от 16.04.2016 година е единственият български цирк, почетен със званието „ Aкадемичен” от Българската академия на науките и изкуствата.

Билети за спектаклите могат да се закупят от касата на цирка и онлайн на www.circus-balkanski.eu
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР