Българските учени на антарктическата ни база ще продължат да получават

...
Българските учени на антарктическата ни база ще продължат да получават
Коментари Харесай

Базата ни в Антарктида ще продължи да получава интернет през сателита в Плана

Българските учени на антарктическата ни база ще продължат да получават безграничен достъп до интернет през през сателитна станция " Плана ", посредством сателит на сателитния оператор – SES, оповестиха от " Виваком ", чиято благосъстоятелност е оборудването край София.

Компанията и Софийският университет " Св. Климент Охридски " са сключили съглашение за удължение на услугата, която се дава от три години.

Така експедицията ни на о. Ливингстън може да прави пълноценно научноизследователската си активност. Предоставената услуга дава опция на експертите в нашата база на ледения континент да обменят данни в действително време, както и да употребяват директна IP телефонна връзка. Това доста усъвършенства процесите на работа и способства за цялостния триумф на задачата, показват от телекома.

До преди три години българските учени на Антарктика са употребили само Wi-Fi връзка единствено през уикенда, пусната от други задгранични бази на континента.

" Предоставяйки интернет съгласуваност, " Виваком " предизвиква научноизследователската и просветителна активност на Българския Антарктически Институт и на Софийски университет ", разяснява Владимир Рангелов, шеф Продажби на Радио и ТВ услуги във " Виваком ", представен в известието.

" В края на предходната и тази година се организира юбилейната 30-та българска антарктическа експедиция, по време на която се построяват основите на новата научна лаборатория в българската изследователска база " Св. Климент Охридски “. Изключително сме щастливи, че направихме това партньорство и ценим високо съдействието на " Виваком ", с цел да могат нашите учени да правят работата си пълноценно и да отстояват репутацията ни на уважавана полярна нация, със значими достижения в разнообразни научни области ", уточни проф. Христо Пимпирев, дълготраен началник на българската антарктическа експедиция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР