„Българските пощи“ минават в ресора на вицепремиера Калина Константинова, решиха

...
„Българските пощи“ минават в ресора на вицепремиера Калина Константинова, решиха
Коментари Харесай

На първо четене: „Българските пощи“ минават в ресора на вицепремиера Калина Константинова

„ Българските пощи “ минават в ресора на вицепремиера Калина Константинова, взеха решение депутатите на първо четене на Закона за пощенските услуги.

Идеята е да няма спор на ползи при транспортния министър, който остави бизнес за 1 милиарда лв., с цел да поеме поста. Затова Българските пощи се вадят от ресора на министър Николай Събев и се дават на вицепремиера Константинова. Така всъщност „ Български пощи “ от се трансферират към Министерски съвет. От Движение за права и свободи показаха, че няма да поддържат измененията.

Депутатът Халил Летифов разкритикува предлагането и разяснява от трибуната, че то се прави за да се обслужи министъра на превоза и известията Николай Събев.

„ Разбирам смяната. Ако следваме тази логичност, за какво не махнем и пътищата от Министерство на регионалното развитие. Защо да не махнем и БДЖ от транспортното министерство? Ние няма да подкрепим законопроекта. Ако господин Събев не е подобаващ за това министерство по-добре да махнем него, а не „ Български пощи “ от Министерството на известията “, посочи и Никола Димитров от „ Възраждане “. Колегата му Цончо Ганев също разгласи, че е срещу.

„ Вие не давате причини за какво го променяте. Както в КЕВР – махнахте двама индивида, с цел да понижим разноските. И в този момент местите нещо към вицепремиер, който не прави нищо по през целия ден “, безапелационен е Ганев.

Думата взе и Христо Гаджев от ГЕРБ.

„ Цялата концепция да законопроекта е да се избегне спора на ползи на Николай Събев. Обяснете ми в този момент обаче по какъв начин ще се избегне търговията с въздействие “, попита националният представител от ГЕРБ. Сериозна рецензия на измененията направи и сътрудника му Радомир Чолаков. „ Иманентен интерес на всеки частен бизнес е да отстрани конкуренцията от страната. Няма предприемач в областта на пощите, който да не желае „ Български пощи “ да бъдат премахнати. Извеждайки пощите от МТС, а министър Събев има персонален интерес пощите да бъдат премахнати, и поставяйки ги към Министерски съвет, то това е единствено слагане на смокинов лист. Г-н Събев е добър управител и в случай че политиката по пощите остане при него, ние можем да разчитаме, че той има знанията да ръководи, само че ще има и срама да не ликвидира „ Български пощи “, което е неговият персонален интерес. Обмислете това предложение “, прикани Чолаков. Той попита дали не е по-добре да се знае, че министър Събев е в спор на ползи, в сравнение с да се основава илюзията, че няма спор на ползи.

„ Залагаме мини, които ще почнат да горят “, предизвести Чолаков. Той беше безапелационен, че пощите построяват страната.

Със 119 гласа „ За " и 90 - срещу депутатите утвърдиха прехвърлянето на „ Български пощи “ към ресора на вицепремиера Калина Константинова.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР