Българските политици с реакция за терористичното нападение в Русия. Броят

...
Българските политици с реакция за терористичното нападение в Русия. Броят
Коментари Харесай

Политическите реакции у нас на терористичната атака в "Крокус"

Българските политици с реакция за терористичното нахлуване в Русия. Броят на жертвите в продължава да пораства. Атентатът бе осъществен в петък вечерта в зала " Крокус сити хол ” в Москва. По време на концерт на групата „ Пикник ” е открита пукотевица с автоматизирано оръжие. Загиналите досега са 133, а ранените над 100.

Президентът на България Румен Радев изрече съболезнования на фамилиите на починалите при офанзивата в Москва.

„ България постоянно е осъждала всички форми на тероризъм и набези против почтени жители, където и когато и да са се случвали. Изказвам съболезнования на опечалените фамилии и показвам взаимност с съветския народ ", написа Радев в обществената мрежа „ X ".

„ България показва съболезнования към околните на жертвите на терористичния акт в Москва. Категорично осъждаме тероризма във всички негови проявления. Призоваваме за следствие и изясняване на събитията, довели до осъществяването на нападението ", се споделя в известие на формалната страница на Министерския съвет.

„ Всички набези против цивилни са безусловно неприемливи и ние осъждаме тероризма във всичките му форми. Това се показва в позиция на Министерството на външните работи, оповестена в обществената мрежа " X ".

„ Изразяваме нашите най-искрени съболезнования на фамилиите на жертвите на вчерашната офанзива край Москва, се добавя в известието.

От Движение за права и свободи също остро осъдиха всеобщото ликвидиране.

„ Остро осъждаме бруталното всеобщо ликвидиране на десетки почтени цивилни при терористичния акт в концертната зала " Крокус сити хол " в Подмосковието. Тероризмът е най-тежката опасност за цивилизацията, посягане против изконните човешки полезности - живота и мира. Борбата с тероризма и грозните му проявления изисква от ден на ден международната общественост да сплоти воля, старания и дейности с цел да подсигурява сигурността на хората.Солидарни сме с жертвите и ранените, техните фамилии и с съветския народ ", съобщи Делян Пеевски.

От Българска социалистическа партия също излязоха с позиция.

„ Осъждаме изрично терористичното нахлуване в Москва, довело до гибелта на десетки хора. Извършителите и подбудителите на това закононарушение би трябвало да бъдат открити и най-строго осъдени. Призоваваме към въздържаност и отбягване на дейности, които биха довели до осъществяване на вероятните цели на атентаторите, а точно внезапно ескалиране на спора в Украйна. Изразяваме нашите съболезнования към околните на починалите, а на потърпевшите и ранените - бързо възобновяване ", пишат от левицата.

Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов осъди терористичния акт, осъществен в петъчната вечер в Москва. В своя позиция във фейсбук той дефинира тероризма като " чудовищно зло ".

Слави Трифонов добави, че такива актове на експанзия се случват по целия свят и съобщи, че " човечеството би трябвало да се бори по всевъзможен начин " против тях.

Цялата позиция:

По мотив терористичните офанзиви в Русия: тероризмът е чудовищно зло, с което човечеството е обречено да се бори и би трябвало да се бори по всевъзможен начин.

Убийството на почтени хора продължава по всички кътчета на света и продължава да шокира и отвращава всички естествени хора, където и да са те.

Битката с тероризма, където и да е той, би трябвало да бъде толкоз брутална, колкото и самия тероризъм. Страданието на почтените жертви в Русия и техните близки е същото като страданието на всички почтени жертви по целия свят.

От посолоството на Русия у нас благодариха за изказаните съболезнования.

„ Страшен терористичен акт беше извършвэен на 22 март в Москва, в концертна зала " Крокус Сити Холл ". Новините и фрагментите, които постъпват от мястото на събитията, ужасяват. Изразяваме съболезнования на фамилиите на починалите, съчувстваме на потърпевшите и пожелаваме на тях най-бързо излекуване. Благодарни сме на всички, които показаха съпричастност към нещастието ни ", пишат оттова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР