Българските плодове и зеленчуци излизат на световната карта, информира Българската

...
Българските плодове и зеленчуци излизат на световната карта, информира Българската
Коментари Харесай

Българските плодове и зеленчуци излизат на световната карта

Българските плодове и зеленчуци излизат на международната карта, осведоми Българската асоциация на оранжерийните производители в България (БАПОП) .

Асоциацията взе участие в профилираното ревю FRUIT LOGISTICA, което тази година ще се организира от 8 до 10 февруари в Берлин, Германия.

Българската асоциация на оранжерийните производители в България провежда обичайно групов щанд на  български производители на плодове и зеленчуци. Тази година българският щанд е с номер  щанд В-21 в палата 7-А, на който ще вземат участие представители на пълноправни и асоциирани членове на БАПОП.

FRUIT LOGISTICA е водещото комерсиално ревю за световния бизнес с пресни плодове и зеленчуци и съставлява цялата верига с добавена стойност за промишлеността с пресни артикули - от производителя до точката на продажба. Независимо дали става въпрос за нови сортове плодове и зеленчуци, устойчиви опаковки, мониторинг на продукцията, основан на данни или устойчиви на вредители варианти култури.

От 8 до 10 февруари 2023 година в Берлин комерсиалните гости могат да научат най-новите трендове в бранша и да се срещнат с голям брой нововъведения.

Страната ни е част от този празник на усета и сетивата, на който производителите на плодове и зеленчуци от БАПОП ще показват своите артикули, нови услуги и съвременни механически решения в земеделието.

В ревюто тази година ще вземат участие повече от 3300 изложители от 91 страни, както и над 80 000 регистрирани търговци и търговски гости от над 135 страни.

" В тежката икономическа и политическа конюнктура, в която се намира страната и оранжерийното произвеждане в България в частност, терзанията на сектора за обновяване на работата за част от производствата през пролетта са изцяло обосновани. Ние от Асоциацията сме решени да поддържаме сътрудниците дейно и по тази причина сме декларирали присъединяване си в Берлин за поредна година ", сподели Теодора Кръстева, изпълнителен шеф на БАПОП.

По думите й българският земеделец е жаден за познания и не се плаши от работата, макар многочислените компликации и пречки. " Точно във времена на натрупващи се рецесии, секторът на оранжерийните производители има още по-голяма потребност от нови пазари и цялостна поддръжка на сектора ", безапелационна е Теодора Кръстева.

Участието на страната ни във FRUIT LOGISTICA 2023 е скъпо освен поради опциите за бизнес, които дава, само че и тъй като е значима платформа за познания, изключително във връзка с развъждането, пакетирането и превозването на артикули, както и въздействието на климатичната рецесия върху производителите и навлизането на дигитализацията в селското стопанство.

" Това са част от провокациите, пред които е изправена интернационалната търговия с плодове и зеленчуци ", разяснява ръководителят на БАПОП Йордан Кръстанов.

По думите му войната в Украйна също продължава да оказва въздействие върху промишлеността с пресни артикули, като пренасочва потоците от артикули и слага веригите за доставки под спомагателен напън. Темата ще бъде дискутирана по време на профилираната конференция в границите на ревюто " Форум за пресни артикули ", която ще показа съвременни бизнес практики и приложение на положителните модели в новите условия.

" Година след година интернационалният бизнес с пресни артикули дава голям принос за здравословното хранене на потребителите по целия свят. В доста страни плодовете и зеленчуците са основен стопански фактор. Щастливи сме, че България и родните производители в лицето на БАПОП, ще се включат интензивно в работата на форума и ще бъдат част от решенията на световно равнище ", акцентира Йордан Кръстанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР