Българските граждани, които планират пътувания във Великобритания през 2020 г.,

...
Българските граждани, които планират пътувания във Великобритания през 2020 г.,
Коментари Харесай

От 2020 г. пътуваме до Великобритания с международен паспорт

Българските жители, които възнамеряват пътувания във Англия през 2020 година, би трябвало да имат и носят със себе си годен интернационален паспорт с биометрични данни. В тази връзка е целесъобразно нашите сънародници, планиращи пътешестване за и от Англия, да бъдат готови задоволително овреме, като се снабдят с биометричен паспорт, ако не разполагат с подобен досега, предлагат от Външно министерство.

Все още не е оповестено от по кое време ще влязат в действие новите условия. Британското държавно управление възнамерява последователно да ограничи опцията за пътешестване от и за Англия с персонални карти през 2020 г, в случай че страната напусне Европейския съюз без съглашение, така наречен Brexit без договорка.

Актуална информация, обвързвана с Brexit, може да бъде открита и на уеб страницата на Министерство на външните работи www.mfa.bg в раздел „ Какво би трябвало да знаем за Brexit? “, както и на уеб страницата на българското посолство в Лондон https://mfa.bg/embassies/uk, http://bulgarianembassy-london.org.

Междувременно английският министър председател Борис Джонсън отхвърли във вторник да е желал от Европейския съюз да предотврати по-нататъшно отсрочване на Brexit. Той акцентира, че някъде ще се наложи да има митнически инспекции, откакто Англия напусне Европейския съюз.

"В последна сметка суверенна, обединена страна би трябвало да има единна митническа територия. Когато Обединеното кралство се отдръпна от Европейски Съюз, това би трябвало да бъдат обективните условия, които ще имаме ", сподели той.

Заедно с това Англия предлага основаването на митнически центрове от двете страни на ирландската граница, с цел да не се постанова въвеждането на пунктове за граничен надзор на самата граница.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР