Българските гимнастички спечелиха три титли и общо шест медала на

...
Българските гимнастички спечелиха три титли и общо шест медала на
Коментари Харесай

Още три титли и шест медала за България на финалите на отделните уреди при жените на турнира Гран При в Тарту

Българските гимнастички завоюваха три трофеи и общо шест медала на финалите на обособените уреди при дамите на шампионата Гран При по художествена гимнастика в Тарту (Естония). Стилияна Николова, която взе сребро в многобоя нощес, стана шампионка на топка и бухалки, Боряна Калейн е първа на лента и трета на бухалки, Татяна Воложанина се подреди втора на топка, а Ева Брезалиева е трета на обръч.

Николова изигра доста добра комбинация с топка и завоюва златото с 34.150 точки. Воложанина също беше на равнище и с 33.600 се окичи със сребърното отличие.

Стилияна Николова стана първа и на финала на бухалки с 34.550 точки, а бронзов орден взе Боряна Калейн с 31.350 точки. Сребърното отличие е за представителката на Украйна Виктория Оноприенко.

Калейн победи на лента с 33.900 точки, а Оноприенко взе среброто с 32.800 точки. Стилияна Николова позволи неточности и остана на четвърта позиция с 31.300 точки.

В първия край на обръч Ева Брезалиева завоюва бронз с оценка 32.700 точки, а Татяна Воложанина се подреди четвърта с 31.700 точки.

Златното отличие взе Виктория Оноприенко (Украйна), а среброто е за представителката на Казахстан - Елжана Таниева.

Така равносметката за България досега в шампионата е 11 медала - 5 златни, 4 сребърни и 2 бронзови. Преди това ансамбълът за девойки стана първи в многобоя и на финала на пет топки, втори на пет въжета, девойките Елвира Краснобаева, Никол Тодорова, Дара Стоянова и Дара Малинова са втори в отборната конкуренция, а при дамите Стилияна Николова взе сребро в многобоя.

По-късно през днешния ден са финалите при девойките, където ще вземат участие Елвира Краснобаева и Никол Тодорова на по два уреда.

Снимка: Анна Недкова/БФХГ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР