Българските евродепутати от Европейската народна партия са поискали на среща

...
Българските евродепутати от Европейската народна партия са поискали на среща
Коментари Харесай

Наши от ЕНП искат от Урсула помощ за Шенген

Българските евродепутати от Европейската национална партия са поискали на среща с претендента за ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поддръжка за страната ни за Шенген и еврозоната, заяви пред БНР евродепутатът Андрей Ковачев. Тази среща е била по-скоро опознавателна и тя не е показала свои цели за идващите 5 години.

„ Тя даде обещание, че в най-скоро време ще дойдат към този момент детайлите по тематиките, които повдигнахме – сигурност, защита, външна политика, Шенген, еврозоната, които повдигнахме ние от Източна Европа и от България по-точно “, сподели Ковачев.

На въпрос дали счита, че гласуването за Фон дер Лайен и идната Европейска комисия може да не мине в Европейския парламент, българският евродепутат отговори:

„ Това е компромис. При един компромис никой не е задоволително удовлетворен. И при социалистите има неодобрение, и при либералите има неодобрение, а и при нас има неодобрение. Ние ще изслушаме както Урсула фон дер Лайен, освен при ЕНП, само че и другите сътрудници от другите политически групи ще разберем по-подробно за нейните цели и какво тя ще отстоява. За нас е значимо да има обединен, мощен, интегриран, ефикасно настоящ Европейски съюз и надлежно ще подкрепим на 15-и тези политики “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР