Български студенти спечелиха най-голямото състезание по право в света. Младежите

...
Български студенти спечелиха най-голямото състезание по право в света. Младежите
Коментари Харесай

Наши студенти спечелиха най-голямото състезание по право в света

Български студенти завоюваха най-голямото съревнование по право в света. Младежите от Софийския университет „ Св. Климент Охридски ” съумяха да надвият над 300 задгранични тима от 85 страни.

Колко сложен е пътят към този триумф и за какво въпросът в надпреварата постоянно се съпоставя с 5-измерно кубче на Рубик? 

Йоана и Иван са двама от четиримата младежи, постигнали исторически триумф за Софийския университет. 

Разказват, че към правото ги насочва пристрастеността им към дебатите.

За тях присъединяване в най-голямото съревнование по интернационален търговски арбитраж е по едно и също време наслаждение, само че и отговорност.

Йоана Вълова, IV курс право, обясни за " Офанзива " по NOVA NEWS концепцията на съревнованието - получават проблем, след което се предават писмени отбрани и за ищеца, и за ответника.

Казусът, пред който се изправят тимовете, симулира противоречив арбитраж сред търговски компании. И до момента в който предходната година в основата на надпреварата стои тематиката за производството на ваксини, то тази фокусът е подложен към екологичните стандарти и обществената отговорност на фирмите. Конкретният проблем е бил обвързван със договорка с палмово масло.

" От нас се желае да можем да пазиме и двете страни. Най-интересното в надпреварата е, че тук няма верен отговор. Търси се ние по какъв брой добър начин ще покажем какво сме прочели и знаем, даже когато сме в позиции, които са явно по-слаби, по какъв начин тъкмо ще отиграем това с въпросите от арбитрите, които получаваме ", казва студентът по право V курс Иван Иванов. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР