Български пощи“ ЕАД напомня, че се разпращат фалшиви електронни съобщения

...
Български пощи“ ЕАД напомня, че се разпращат фалшиви електронни съобщения
Коментари Харесай

Изпращат фалшиви съобщения от името на „Български пощи“

„ Български пощи “ ЕАД припомня, че се разпращат подправени електронни известия и SMS известия от името и/или с логото на сдружението, от време на време под формата на анкети или игри, в които се афишира, че получателят ще получи „ премия “ – мобилен телефон, като за задачата би трябвало да удостовери присъединяване, предоставяйки персонални данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и да заплати такса.

В доста от имейлите и SMS попада информация за контакт с „ Български пощи “ ЕАД.

В известията се уведомява, че клиентът има пратка /понякога се показва случаен номер / и би трябвало да заплати избрана сума за нейното приемане, освобождение от митница, поправяне на адрес, пренасочване на пратка заради отсъстващ адресат и други, като е належащо да даде данни от банкова карта и други

В други известия се желае от клиентите да изпратят копие на документ за идентичност, фотография и други

Разпространява се и лъжлива скица от името на сдружението за събиране на чувствителни персонални данни. Рекламното известие гласи, че на лотария на алегорични цени се разиграват артикули от недоставени колета на клиенти на Български пощи.

Съобщенията се изпращат на български или непознати езици.

В някои от случаите като адресант на имейлите и SMS се копира името на Български пощи и електронния информативен адрес на Български пощи [email protected], който е предопределен единствено за приемане на имейли. Български пощи не изпраща имейли от адрес [email protected]. Моля клиентите да имат поради, че не могат да получават достоверни известия от този имейл адрес.

„ Български пощи “ ЕАД обръща внимание, че не изпраща тези известия, не организира анкети,
лотарии с недоставени артикули или игри, не раздава награди, не изисква по имейл или SMS възнаграждение on-line на такси за доставка или освобождение от митница и при никакви мотиви не изисква персонални данни от дебитна или кредитна карта за доставката, такса за тази доставка, както и изпращане на копия на документи за идентичност и фотоси по е-поща.

Дължими цени към Български пощи и държавни вземания се заплащат в пощенската станция при доставката на пратката. Документ за идентичност се дава на място в пощенските станции при осъществяване на услугите. Томболи и игри, които не са оповестени на формалната страница на сдружението, не съществуват.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР