Български детски градини ще въведат пилотен проект за обучение в

...
Български детски градини ще въведат пилотен проект за обучение в
Коментари Харесай

Децата в три детски градини в България ще се обучават пилотно по STEM и роботика

Български детски градини ще вкарат пилотен план за образование в областта на роботиката и точните науки (т.нар. STEM – Science, Technology, Engineering, Mathematics). Проектът се нарича FIRST® LEGO® League Discover и е по просветителна стратегия, ориентирана към деца от 4 до 6 годишна възраст. Той се реализира от  като всяка година тематиките са разнообразни, а тази година тематиката на програмата e „ CARGO CONNECT/Транспорт и доставки ”.

Целта на програмата е да разпали любознанието на децата, да подкрепи тяхното холистично развиване, уменията им за сериозно мислене, шифроване и планиране посредством занимателно практическо образование по STEM и роботика благодарение на LEGO® DUPLO® тухлички. Сред задачите са също: стимулиране на откривателството, приобщаването, нововъведенията, работата в екип и заниманието при работата с най-малките.

Програмата включва едно въвеждащо занятие, 10 тематични работилници и по избор на участващите детски градини, едно финално събитие, на което децата да споделят резултатите от своите прекарвания. Децата работят в екипи с комплекта LEGO® Education STEAM Park, както и специфични комплекти FLL Discover и спомагателни материали от Център за креативно образование.

В плана вземат участие три детски градини – ДГ 10 „ Чебурашка ” от София, ДГ „ Детелина ” от Русе и ДГ „ Звездица ”, също от Русе. В рамките на поредност от занимания, децата ще разискват, проектират и построяват тематични модели, работейки в екипи и решавайки разнообразни провокации от действителния живот, да вземем за пример по какъв начин да се придвижват колета, по какъв начин те се сортират и по какъв начин след това транспортират по целия свят.

Център за креативно образование е формален сътрудник на LEGO® Education в България. Мисия на Центъра е възстановяване на цялостната просветителна среда в България посредством свястно потребление на технологиите в образованието, насърчаване на основни компетентности, новаторски стратегии за образование на учители и юношески начинания и планове.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР