Българската свободна телевизия - партийната медия на БСП - прекъсна

...
Българската свободна телевизия - партийната медия на БСП - прекъсна
Коментари Харесай

Телевизията на БСП спря временно

Българската свободна телевизия - партийната медия на Българска социалистическа партия - прекъсна излъчването си " краткотрайно ", без да е несъмнено дали въобще ще възобнови ефира си.

Според информация на " Офнюз " от Българска социалистическа партия - това се наложило поради пренасяне на студиата и техниката в друга постройка. Журналистите са пуснати в заплатен отпуск.

Друг източник на медията от Националния съвет на Българска социалистическа партия обаче твърди, че връщане на малкия екран няма да има поради насъбрани " големи отговорности " към Национална агенция за приходите, сметки за ток и наем на някогашния хладилен цех.

Собственик на парцела, в който по-рано са се помещавали студиата на малкия екран, е Васил Василев - предприемач, който се счита за доближен до президента Румен Радев. Неговият наследник Слави Василев работеше като президентски консултант в първите години на ръководството му.

БСТВ беше открита при започване на 2019 година, като в нея имаха излъчвания хора като Велизар Енчев, Нора Стоичкова, Стоил Рошкев, Александър Симов, Явор Дачков, Страхил Ангелов. Няколко месеца по-късно Корнелия Нинова заяви, че партията е вложила " към 1,5 млн. лева " от партийната дотация единствено за старта на малкия екран.

В четвъртък Рошкев разгласява известие, в което слага под въпрос " дали и по кое време " малкия екран ще стартира работа още веднъж.

" Партията има две медии, едната хартиена, другата електронна. По това коя от тях ще избере да развива управлението в бъдеще, ще се разбере и какъв вид партия е Българска социалистическа партия в последна сметка... Ако това се окаже вестник „ Дума “, значи Българска социалистическа партия е партия от XIX век. Ако обаче управлението избра въпреки всичко „ Българска свободна телевизия “, то е ясно – Българска социалистическа партия е напълно съответна партия от XXI век ", написа той.

Бъдещето на " Дума " също е нестабилно, доколкото излиза наяве от обявата на " Офнюз ". Според изданието - в Българска социалистическа партия интензивно се разисква концепцията вестникът да спре да излиза всеки ден и да стане седмичник, с цел да се спестят разноски.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР