Българската социалистическа партия(в лицето на коалицията БСП за България) е

...
Българската социалистическа партия(в лицето на коалицията БСП за България) е
Коментари Харесай

В Пазарджишко: БСП загуби половината си гласове от 2017-та

Българската социалистическа партия(в лицето на обединението Българска социалистическа партия за България) е изгубила съвсем половината си електорална поддръжка в област Пазарджик, сочи информация в окончателните данни на РИК за отминалите парламентарни избори.

Преди 4 години партията на Корнелия Нинова е получила общо 36 037 гласа(29,67%) за изборите на 44-то Народно заседание, до момента в който в този момент се " радва " на едвам 18 053 бюлетини. Отливът на 17 984 гласа докара и до понижаване на мандатите на столетницата в Пазарджишко от 3 през 2017 година на 2 в този момент.

Подкрепата за Политическа партия ГЕРБ в региона също се е " стопила ", като отливът за тази партия е с към 1/4. Преди 4 години ръководената от Найден Шопов конструкция е имала 42 055 вота(34.62%), до момента в който в този момент събра 33 012. Като функционалност от мандатите за ГЕРБ паднаха от 4 на 3.

Бакалските сметки демонстрират, че единствено за 4 години доверието на гласоподавателите към двете най-големи политически субекта в Пазарджишка област във връзка с парламентарния избор е ерозирало в изражение на над 27 000 гласа по-малко.

На фона на регреса при Българска социалистическа партия и ГЕРБ партията на Мустафа Карадайъ - Движение за права и свободи на регионално ниво бележи растеж на гласовете с 1158, по отношение на изборите за парламент през 2017-та. Тогава Движение за права и свободи с Делян Пеевски в редиците си като претендент за народен представител събра избор от 16 644(12,06%), до момента в който в този момент даже без неговото персонално наличие има 15 802 гласа. Това е и една от аргументите, въпреки и не главната за втория мандат на Движение за права и свободи, който на предходните парламентарни избори имаше единствено едно депутатско кресло.

При ВОЛЯ и патротичните партии - Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и Атака ситуацията е напряко отчайващо. Тук сравнението би трябвало да се прави по на едро, защото тези обединения се явиха в разнообразни конфигурации по отношение на 2017-та. Въпреки това спадът на доверието е явен. Хората на Веселин Марешки се явиха независимо на избори през 2017-та и въпреки че не минаха 4 %-та преграда в Пазарджишко((3,15%) те взеха 3 827 гласа. Сега даже в съюз с НФСБ гласовете за тази коалиция на регионални равнище са едвам 2001. При Атака е записано историческо дъно сега - 577 гласа. При Вътрешна македонска революционна организация гласовете от онзиденшните избори са 3401.

Механичният общ брой от поддръжката за Воля, Атака, НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация прави 5979 гласа.

Преди 4 години отново с ангажимента, че са се явили на избори в различен формат, същите политически субекти са събрали общо 14 629 гласа!

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР