Българската народна банка (БНБ) отрече да е изготвян доклад, в

...
Българската народна банка (БНБ) отрече да е изготвян доклад, в
Коментари Харесай

Скандал за еврото. БНБ не е давала на депутати негативен доклад

Българската национална банка (БНБ) отхвърли да е изготвян отчет, в който се твърди, че България не е подготвена за присъединение към еврозоната през 2024 година Това излиза наяве от позиция на Българска народна банка за достоверността на текстовете, представени през седмицата от водача на " Възраждане " Костадин Костадинов.

Българска народна банка удостоверява фокуса си върху подготовката за въвеждането на еврото точно с целева дата 1 януари 2024 година.
-->
Българска народна банка не е изготвяла разбор за резултатите от въвеждането на еврото, който да е утвърден от управлението на банката и да бъде публично входиран в Народното събрание, показват от централната банка в отговор до БНР по отношение на цитираните от Костадинов текстове, от които, съгласно неговото тълкувание, можело да се направи изводът, че България не е подготвена за въвеждане на еврото при започване на 2024 година

По тематиката се завихри скандал в Народното събрание сред " Възраждане " и вицепремиера Атанас Пеканов в границите на блицконтрола.

Цончо Ганев сподели документа с входящия номер на писмото от Българска народна банка до всички парламентарни групи и укори Пеканов, че крие заключенията на Българска народна банка от депутатите. В него написа, че българската стопанска система не е подготвена за влизане в еврозоната, а България няма полза да влезе в еврозоната, сподели той. И назова неистина изказванието, че лихвите на комерсиалните банки щели да паднат. " Докога, като съпредседател на инициативния комитет за еврото, ще продължавате да криете разбора на Българска народна банка. В петък в 17 часа го получихме ", сподели депутатът от " Възраждане ", написа dir.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР