Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настоява за включването на

...
Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настоява за включването на
Коментари Харесай

Хотелиерите искат 100 млн. лв. компенсации заради затварянето на ресторантите

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) упорства за включването на хотелите в обезщетенията и ограниченията на държавното управление против затварянето на бизнеси за три седмици. Това разгласи Георги Щерев, ръководител на организацията пред TravelNews. Причината е възбраната за работа на заведенията за хранене в хотелите. Не можем да си обслужваме гостите с храна, а действително местата за настаняване не са затворени в заповедта на министъра на опазването на здравето, изясни Щерев. Заради обстановката хотелите имат отводи от визити и нямат нови резервации до 21 декември 2020 година

Изчисленията на БХРА са, че загубите ще бъдат в размер на 100 млн. лева за обектите и упорстват да бъдат обезщетени от страната. Другият вид е да бъдат отворени заведенията за хранене на хотелите единствено за гостите при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. Изцяло да бъде неразрешено влизането на външни хора, изясни Георги Щерев. Според него по този метод се работи в останалите страни от Европейски Съюз.

Забраната за работа на заведенията за хранене в хотелите, изключително в градовете, е спънка за обслужването на бизнес туристите, които са в командировка. На процедура те няма къде да се хранят, акцентира Щерев.

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова към този момент изиска да отпадне възбраната за работа на заведенията за хранене в хотелите. Тя изпрати писмо до здравния министър проф. Костадин Ангелов. Николова настоя да работят при строги противоепидемични ограничения и нужната отдалеченост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР