Българската гимнастичка Боряна Калейн вече гледа към Световното първенство, което

...
Българската гимнастичка Боряна Калейн вече гледа към Световното първенство, което
Коментари Харесай

Боряна Калейн: Въпреки всичко, медалите са налице

Българската гимнастичка Боряна Калейн към този момент гледа към Световното състезание, което ще се организира в София през септември. Националният ни отбор се прибра тази заран от Европейското състезание по художествена гимнастика в Израел.

Боряна Калейн се показа на доста високо равнище. Тя е шампионка от финалите на топка, лента и в отборното класиране. Състезателката на Марияна Памукова завоюва сребро в многобоя и бронз на обръч.

„ Беше доста мощно съревнование, през тази година доста страни, които до момента не са имали искания за медали, към този момент имат. Гимнастиката се развива с невероятни темпове. Конкуренцията е доста огромна. Имаше неща, които не се получиха по оптимално положителния метод в съчетанията. И все пак, медалите са налице ", показа Боряна Калейн на Летище София.

Грацията приключи шампионата на Стария континент с пет оценки. В идващите няколко дни тя ще получи отмора, а по-късно стартира подготовката за най-голямото съревнование за сезона.

"Предстои къса отмора, по-късно стартира подготовката за Световното състезание в средата на септември месец. Ще се борим за олимпийски квоти, ще създадем някои промени по съчетанията. С цел да няма кой да ни бие ", показа още Боряна Калейн.

Треньорът Марияна Памукова също загатна за смяна на част от съчетанията.

"И двете със Стилияна Николова сме работили ужасно доста за този триумф. Като играч към този момент с повече опит знам по какъв начин да се оправя с упованията и напрежението ", добави Боряна Калейн.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР