Българската гимнастичка Боряна Калейн вече гледа към Световното първенство, което

...
Българската гимнастичка Боряна Калейн вече гледа към Световното първенство, което
Коментари Харесай

Боряна Калейн: Въпреки всичко, медалите са налице

Българската гимнастичка Боряна Калейн към този момент гледа към Световното състезание, което ще се организира в София през септември. Националният ни отбор се прибра тази заран от Европейското състезание по художествена гимнастика в Израел.

Боряна Калейн се показа на доста високо равнище. Тя е шампионка от финалите на топка, лента и в отборното класиране. Състезателката на Марияна Памукова завоюва сребро в многобоя и бронз на обръч.

„ Беше доста мощно съревнование, през тази година доста страни, които до момента не са имали искания за медали, към този момент имат. Гимнастиката се развива с невероятни темпове. Конкуренцията е доста огромна. Имаше неща, които не се получиха по оптимално положителния метод в съчетанията. И все пак, медалите са налице ", показа Боряна Калейн на Летище София.

Грацията приключи шампионата на Стария континент с пет оценки. В идващите няколко дни тя ще получи отмора, а по-късно стартира подготовката за най-голямото съревнование за сезона.

" Предстои къса отмора, по-късно стартира подготовката за Световното състезание в средата на септември месец. Ще се борим за олимпийски квоти, ще създадем някои промени по съчетанията. С цел да няма кой да ни бие ", показа още Боряна Калейн.

Треньорът Марияна Памукова също загатна за смяна на част от съчетанията.

" И двете със Стилияна Николова сме работили ужасно доста за този триумф. Като играч към този момент с повече опит знам по какъв начин да се оправя с упованията и напрежението ", добави Боряна Калейн.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР