Българската фондова борса-София придоби 100 процента от капитала на Българска

...
Българската фондова борса-София придоби 100 процента от капитала на Българска
Коментари Харесай

Българска фондова борса-София придоби Българската независима енергийна борса

Българската фондова борса-София закупи 100 % от капитала на Българска самостоятелна енергийна борса /БНЕБ/, оповестиха от фондовата борса.

Сделката сред БФБ-София и Български енергиен холдинг /БЕХ/, който беше едноличен притежател на енергийната борса, е на стойност 5.2 млн. лева Четири милиона лв. от цената са платени при придобиването на акциите, останалите 1.2 млн. лева ще бъдат преведени на три равни вноски в границите на шестия, дванадесетия и осемнадесетия месец от прехвърлянето на капитала.

"Това е знаков миг, който ще повлияе позитивно на търговията с електрическа сила в България като докара до по-голяма бистрота и форсира процеса по либерализация на този пазар. Убедени сме, че със сериозния си опит в организирането на контролирана търговия и като обществена компания ще допринесем за устойчивото развиване на Енергийната борса в България ", споделил Васил Големански, изпълнителен шеф на БФБ-София.

Енергийната борса ще оперира като дъщерна компания на БФБ-София. Плановете са двете организации да работят взаимно за разширение на портфолиото посредством въвеждането на нови пазари и услуги, показват от фондовата борса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР