Българската фирма „Спесима Инженеринг“ ООД, чийто собственик - Венцислав Славков,

...
Българската фирма „Спесима Инженеринг“ ООД, чийто собственик - Венцислав Славков,
Коментари Харесай

Българска компания разработи кабина за дезинфекция на болничен персонал

Българската компания „ Спесима Инженеринг “ ООД, чийто притежател - Венцислав Славков, е член на Управителния съвет на Стопанската камара, създаде кабина за стерилизация “Disinfecta”. Кабината е истинска разработка на компанията, предпазена със поръчка за патент и комерсиална марка в Патентното ведомство. Тя дава отговор на условията на съдебна експертиза за правила за безвредна работа.

Конструкцията на кабината е модулна, лесна за превоз и монтаж, а тежестта е 130 кг. Управлението е интуитивно и не е належащо особено образование за работа с нея. Тя е предопределена за стерилизация на личен състав, работещ в лечебни заведения или други зони с висок риск за контаминиране, а също по този начин и за предварителна стерилизация на хора, работещи в зони, изискващи висока хигиена (например, в предприятия от хранитерно-вкусовата промиишленост).

Капацитетът на кабината е 1-2 души в минута, т.е. към 60-80 души на час.

Стопанската камара разгласи, че „ Спесима Инженеринг “ ООД е подготвена да започва незабавно произвеждане на 50-60 кабини месечно, като към този момент създаденият първообраз ще бъде дарен на столична болница, препоръчана от Националния действен щаб - ВМА, „ Пирогов “ или Александровска болница. Компанията се ангажира с превоза, инсталирането, стартирането в употреба и тестването на кабината с присъединяване на експерт от компанията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР