Българската федерация по водна топка информира за кончината на една

...
Българската федерация по водна топка информира за кончината на една
Коментари Харесай

Почина Тома Томов - легендана фигура в българската водна топка

Българската федерация по водна топка осведоми за кончината на една от именитите фигури в българския спорт.

" На 76 години след нескончаем престой в института за незабавна здравна помощ „ Пирогов “ ни напусна Тома Томов. Легендарна фигура в българската водна топка, Томов постъпи в болничното заведение по неотложност след злополука с мотоциклет преди повече от месец. Дълго бе в реанимация и в изкуствена кома, само че по-късно стартира сполучливо да се възвръща и прогнозите към този момент бяха обнадеждаващи. За страдание през нощта на 21 ноември 2022 година Томето – както го назоваха всички другари от водната топка, ни напусна.

Тома Томов е един от най-успешните състезатели в историята на българската водна топка. Има доста значими потижения и като треньор. Обаятелна персона, той съумяваше с големия си опит и престиж да внася успокоение и ред в любиминия ни спорт и от позицията на основен треньор на БФВТ в последните 5 години. Беше член на идеалния тим на България за ХХ век.

УС на БФВТ сервира своите съболезнования на роднините и околните на Тома Томов за огромната загуба. В същото време осъзнава какъв брой голяма е и загубата за българската водна топка. И декларира, че в работата си ще продължи се опира върху правилата и опита, който Тома Томов остави на българската водна топка. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР