Българската федерация по кану-каяк даде пресконференция в пресклуб „България“, на

...
Българската федерация по кану-каяк даде пресконференция в пресклуб „България“, на
Коментари Харесай

БФКК за Стаменова: Всичко, което казва е фалш, петни името на българския кану-каяк

Българската федерация по кану-каяк даде конференция в пресклуб „ България “, на която изрично отхвърли обвиняванията на състезателката Станилия Стаменова.

Вчера националната каякарка излезе с обява в обществените мрежи, където съобщи, че е била оставена без държавна прехрана в предолимпийската година и сама е трябвало да финансира подготовката си. Освен това от нейния клуб “СККК “Тракия " Пловдив прекратили контракта ѝ през ноември и по този начин тя останала без заплата, осигуровки и трудов стаж.

Представителите на БФКК разкриха, че Стаменова няма по какъв начин да тренира в Пловдив, защото към този момент не е част от локалния клуб, а новият ѝ се намира в Русе и заради тази причина достъпът ѝ до лодките на гребния канал е неразрешен.

Президентът на родната централа Николай Бухалов показа, че федерацията е правила най-хубавото за нея, и че те са афектирани от отношението ѝ към тях.

"Случаят със Стаменова е невиждан. Тя е плод на тази федерация, за разлика от другите участници, които са плод на клубовете. Федерацията не би трябвало да бъде упреквана, защото е правила най-хубавото за нея. Аз също съм част от подготовката й. Тя реализира най-хубавите си резултатите при мен. Търсил съм спонсори, които да я подкрепят. Да бъдем упреквани по тази метод е най-малкото обидно ", съобщи Бухалов. Той е безапелационен, че БФКК постоянно е пособия за развиването на Станилия Стаменова. "Тя смени 9 треньори, измежду които и аз. По това време постоянно сме имали проблеми с сключване на контракти, намиране на наставници. Дори с задгранични треньори сме работили. В момента тя няма треньор и няма по какъв начин да бъде подписан контракт ", разгласи президентът на БФКК.

Той добави, че поради заплахите, които крие спортът тренировки не се организират без съществуването на треньор, който да дава отговор за сигурността.

"Благодаря на Министерството на младежта и спорта, че отпуснатите средства ще обезпечат подготовката на Станилия. В обществените мрежи може да се ревизира по какъв начин е по какъв начин е водила подготовка през последните месец и да се види за какво договорът не е анексиран ", съобщи още Николай Бухалов.

Бухалов е безапелационен, че федерацията е правила всичко по силите си, с цел да може Стаменова да води естествена подготовка.

"Не мога да си обясня нейното държание. Нормално беше да се обърне към ръководителя на клуба, а не през медиите. Водени са доста диалози с нея по какъв начин би трябвало да протекат нещата, до момента в който се откри треньор. Що се отнася до федерацията, тя в никакъв случай не е била спънка за състезателите ", добави още президентът.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР