Българската държава е в непрестанен контакт с журналиста Христо Грозев

...
Българската държава е в непрестанен контакт с журналиста Христо Грозев
Коментари Харесай

Става напечено! Донев: Изпращаме официален протест до Русия срещу издирването на Грозев

Българската страна е в непрекъснат контакт с журналиста Христо Грозев доста преди обвиняванията към него да се трансфорат в гореща новинарска тематика. Действията от страна на българското държавно управление не са реакция на напън.
Това разгласи министър председателят Гълъб Донев преди началото на днешното постоянно съвещание на Министерски съвет, макар че самият Грозев няколко пъти акцентира, че не е бил потърсен от българското държавно управление по проблема. Помощ му е била препоръчана от разнообразни други страни, измежду които Естония, Латвия, Финландия и други

По думите на премиера, България не е била осведомена по формален път за подвигнатите обвинявания към Грозев от страна на Русия.

„ Този акт е недопустим и е посягане над свободата на словото и опит за заплашване на български жител. Чрез министерство на външните работи ще изразим формален митинг против оповестяването за търсене на Христо Грозев и ще настояваме за цялостна информация по случая “, означи служебният министър-председател Донев.

Припомняме, че през днешния ден че (29 декември) от 15:00 часа съветският дипломат Елеонора Митрофанова ще се яви на разпит във външното ни министерство, която ще даде пояснения за дейностите на Руската федерация.

Преди последното съвещание на Министерски съвет Донев благодари на всички за добре свършената работа.
„ Работим в медийна среда, която не основава занимателен облик на служебното държавно управление. Зачитаме правилата на журналистическата специалност, която би трябвало да е коректив на всяка власт. Отнасяме се с почитание към всеки един публицист всеки ден, а освен при изключителни условия, които биха донесли някаква изгода “, сподели още той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР