Българската баскетболна звезда Александър Везенков изигра много силен мач за

...
Българската баскетболна звезда Александър Везенков изигра много силен мач за
Коментари Харесай

Страхотен Везенков влезе от пейката и помогна на Сакраменто да обърне Голдън Стейт

Българската баскетболна звезда Александър Везенков изигра доста мощен мач за своя Сакраменто Кингс и оказа помощ на отбора си да реализира страховит поврат при триумфа със 124:123 като хазаин на Голдън Стейт Уориърс в среща от постоянния сезон на НБА, съобщи Българска национална телевизия.

Везенков се задържа на паркета в продължение на 15:28 минути, макар че се появи в игра едвам в края на третата четвърт, само че до края треньорът Майк Браун по този начин и не взе решение да го размени, а в подмяна българинът се регистрира с 8 точки, 4 битки и 2 чадъра.


Преди влизането на Саша " кралете " изпитваха съществени усложнения против гостите и изоставаха с 80:96, като на процедура бяха догонващи в хода на целия дуел, а в един миг разликата беше повишена до 24 точки преднина в интерес на " воините ".

В края на третата четвърт обаче Везенков и съотборниците му съумяха да понижат пасива си до единствено 9 пункта, а доникъде на заключителните 12 минути Кингс стопиха разликата до единствено едно владеене при 107:110. В един миг Уориърс още веднъж направиха опит да се откъснат при 121:115 в тяхна изгода, само че в последните секунди на мача българинът се отличи с доста мощна игра в отбрана, помагайки на своя отбор да стигне до обрата, който бе обезпечен с два коша на Малик Монк за крайното 124:123.


В самия край звездата на Голдън Стейт Стеф Къри можеше да донесе успеха на гостите, само че пропусна при стрелбата си от далечно разстояние и по този начин насладата остана за Александър Везенков и компания.

Успехът класира " кралете " за четвъртфиналната фаза на новия NBA In-Season Tournament, защото Кингс завършиха като спечелили в своята група с съвършен баланс 4-0, а в спор за място на полуфиналите тимът ще посрещне в своята зала " Голдън 1 Сентър " Ню Орлиънс Пеликанс, като мачът ще бъде на 4 или 5 декември.

Иначе най-резултатен за успеха против Голдън Стейт стана Ди'Аарън Фокс със своите 29 точки, до момента в който Малик Монк и Кевин Хъртър прибавиха по 21. За " воините " пък Стеф Къри и Андрю Уигинс завършиха с " дабъл-дабъл " - 29 пункта и 10 битки, само че все пак техният отбор позволи десетото си проваляне от началото на сезона.

В класирането на Западната конференция на НБА Сакраменто Кингс заемат 6-ата позиция с баланс 10-6, до момента в който Уориърс са 10-и с актив от 8 триумфа и 10 провали.

Треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун съпостави Александър Везенков с аржентинската легенда Ману Джинобили

" Ти ще се превърнеш в един от най-хубавите стрелци и би трябвало да стреляш ", разяснява Майк Браун

Tреньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун, засипа с похвали българския национал Александър Везенков и Кион Елис, които бяха в основата на обрата против Голдън Стейт Уориърс.

" Ние постоянно приказваме за това, че би трябвало да бъдем подготвени във всеки миг. Днес имаше две момчета, които влязоха от пейката и се отличиха с значими изяви. Единият е Кион Елис, който наниза доста значима тройка за нас, когато изпитвахме компликации в нахлуване, а също така принуди Стеф Къри да работи крепко за точките си. Той е стрелял 8/20 от игра, като тук приказваме за предстоящ член на “Залата на славата ". Кион го пазеше няколко минути и се оправи добре. Вторият, естествено, е Саша. Той беше отвън ротацията за малко, само че през днешния ден влезе от пейката и вкара две основни тройки. Също толкоз значимо е, че имаше три битки и два чадъра, като имаше съдбоносен принос в отбрана. Когато той е на терена, просто би трябвало да го пазиш, тъй като в случай че го оставиш да е самичък, ще те накара да си платиш. Тези две момчета бяха на извънредно високо равнище през днешния ден ", съобщи Браун след което съпостави Везенков с аржентинската легенда Ману Джинобили.

" При Саша това е част от процеса. Говорих си с него за това, че имах достойнството и удоволствието да бъда треньор на Ману Джинобили в първата му година в НБА. Той беше страховит в Европа, само че когато пристигна тук, първо се опитахме да му дадем титулярна роля, само че нещата не се получаваха и го оставяхме на скамейката. Имаше някои мачове, в които той не играеше поради треньорски решения. Ману не се дореди до титулярно място в Сан Антонио за най-малко една година. Това е развой, при който треньорският щаб би трябвало да откри най-точния метод да разчита на някого, с цел да оказва помощ на тима ", добави експертът.

" Казах на Саша: “Ей, ти знаеш по какъв начин да играеш, имаш ужасно възприятие към играта, няма да има случай, в който да ти кажа, че си взел неприятна пукотевица. Ти ще се превърнеш в един от най-хубавите стрелци и би трябвало да стреляш. Ако играеш - супер, в случай че не - би трябвало да бъдеш подготвен и съм сигурен, че ще дадеш най-хубавото от себе си ", сподели Браун.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР