Българската банка за развитие (ББР) внесе предложение пред Министерството на

...
Българската банка за развитие (ББР) внесе предложение пред Министерството на
Коментари Харесай

ББР удължава програмата за физическите лица

Българската банка за развиване (ББР) внесе предложение пред Министерството на стопанската система за удължение на програмата за безлихвено кредитиране на физически лица, които краткотрайно не могат да поставят труд заради пандемията от COVID-19. Промените са в подтекста на усложнената епидемиологична конюнктура и имат за цел обезпечаване на спомагателен финансов запас, с който да се отговори на продължаващото интензивно търсене на безлихвени заеми по програмата.

Поради постигане на гаранционните предели, част от комерсиалните банки-партньори по програмата стопират краткотрайно да одобряват заявки на претендентите. Продължават да одобряват нови заявки в клоновете на Инвестбанк и Търговска банка Д.

Програмата е ориентирана към поддръжка на лица на трудов контракт и самоосигуряващи се лица, аграрни производители и сезонни служащи, които са прекратили активността си. След направените междинни промени ББР подсигурява заеми до 6 900 лева и дава опция за кредитиране на жители, които са били в неплатен отпуск заради пандемията, а в сегашния интервал на наложени ограничаващи противоепидемични ограничения са безработни. 

Максималният период на погасяване е 5 години, с най-малко 6 месеца и най-много 24 месеца гратисен интервал. Заемите са освободени от такси, комисиони и неустойки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР