Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е в режим

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е в режим
Коментари Харесай

Агенцията по храните проверява български стоки

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) е в режим на инспекция по магазините, с цел да види по какъв начин се извършва постановлението за български артикули в магазините. Това заяви пред бТВ земеделският министър Десислава Танева.

Има направен списък и по него ще се изисква цялата документи. Надявам се, че органът за надзор ще си свърши работата, сподели още земеделският министър и увери, че се бори за равнопоставеност за българския производител.

Във връзка със зачестилите мощни превалявания и заплахата от градушки, Десислава Танева уточни, че Изпълнителната организация с битка с градушките е в цялостна подготвеност. Ракетите за битка с градушките са обезпечени, увери Танева.

Предвижда се и по-ефективен метод за битката с градушките посредством самолетен прийом, който е по-ефективен от ракетите, защото разрешава "обработката " на облаците да се прави авансово, а не когато доближат площите с култури.

По отношение на новоприетия Закон за храните, Танева изясни, че новият закон би трябвало да даде сигурност за това, което купуваме. Новият Закон за храните, който е минал всички процедури по нотификация в Европейската комисия, синхронизиран е с европейското законодателство. Той би трябвало да даде сигурност за качество, сигурност и всичко, което се написа в етикета на продуктите да дава отговор на наличието, изясни Танева.

Законът би трябвало да направи по този начин, че без регистрация да не може да се продава храна онлайн. Санкциите за такава продажба без регистрация варира от 2000 до 5000 лв.. Целият закон би трябвало да даде до по-голяма сигурност и гласност на потребителите, само че и на контрола от първия производител на суровина до крайния оператор, който продава продуктите, разясни земеделският министър

Законът дава опция и на българския производител да постави етикет "Произведено в България ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР