Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е установила технологичен

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е установила технологичен
Коментари Харесай

Временно спират дейността на фирма - доставчик на храна за „Пирогов“ и „Шейново“

Българската организация по сигурност на храните ( БАБХ) е открила софтуерен хаос и неприятно хигиенично положение във компанията - снабдител на храна за лечебните заведения „ Пирогов “, „ Шейново “ и за Националната профилирана болница за физикална терапия и рехабилитация. Предстои издаване на заповед за краткотрайно прекъсване на активността на обекта до премахване на несъответствията.

Прокуратурата се самосезира за компанията след репортаж, в който чиновници описват, че при приготвянето на храната се употребявали негодни артикули, а по категорично разпореждане на управлението готвачите ползвали съответни способи за обработка на продуктите и подготвяне на храната.

Бистра Иванова, контрольор от Областната дирекция на БАБХ, акцентира пред БНР, че от съществуването на компанията от края на 2018 година до този миг сигнали за нарушавания не са получавани , а при правени до момента инспекции основни нередности не са откривани. За последно Агенцията е инспектирала компанията при започване на годината, преди оповестяването на изключителното състояние поради ковид.

„ При инспекцията на сътрудниците през вчерашния ден е открито, че записите за гарантиране на надзор върху процесите, които се правят там, не са водени съответно . Изискани са документи, процедурата продължава и през днешния ден “, добави Иванова. Тя посочи, че е открито лимитирано количество грухана пшеница с изминал период на валидност.

Няма скупчване на огромни количества храни с изминал период . Не би следвало презапасяване, тъй като се изготвя авансово седмично меню и компанията има за всеки ден броя порции, които би трябвало да подготви “, посочи тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР