Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Комисията по външна

...
Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Комисията по външна
Коментари Харесай

Българска делегация участва в тристранната среща на парламентарните комисии по външни работи в Букурещ

Българска парламентарна делегация, водена от ръководителя на Комисията по външна политика Джема Грозданова, взе участие в Букурещ в Тристранната среща на комисиите по външни работи на Народното събрание на България, Сената на Румъния и Народното събрание на Република Сърбия.

Участниците в срещата разискаха настоящи тематики по въпросите на сигурността и районните трендове, както и политики на Европейски Съюз, в това число Дунавската тактика. Последната тематика бе особено сложена от ръководителя на Сената на Румъния Калин Таричану.

Джема Грозданова уточни, че актуалната среща е третата в този формат и можем да отчетем, че ползите на страните от района са добре показани посредством целите на българското и румънското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Запазването на целта за разширението на Европейски Съюз към Западните Балкани и развиването на Дунавската тактика са показателни за тази последователност, добави тя.

По въпросите за образованието и сигурността, българският принос е главен за приемането на Декларацията на Съвета на Европа и Хартата на образованието за демократично поданство и човешки права, призната от 41 държави-членки, означи още Джема Грозданова. „ България съобщи на Румъния през октомври месец т.г председателството на Дунавската тактика, като регистрира сполучливото основаване на новата координираща конструкция. Свързаността, развиването на инфраструктурата, енергетиката, туризма и екологията остават от основно значение за развиването на Дунавския район “, съобщи ръководителят на Комисията по външна политика.

В Тристранната среща взе участие и националният представител и член на комисията Стефан Бурджев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР