Българска федерация по скокове на батут спечели домакинството на две

...
Българска федерация по скокове на батут спечели домакинството на две
Коментари Харесай

България ще е домакин на две световни купи по скокове на батут през 2023 и 2024



Българска федерация по скокове на батут завоюва семейството на две международни купи, които ще са олимпийски квалификации за игрите в Париж през 2024 година.

За идващия олимпийски цикъл Междунарадната федерация по гимнастика (FIG) е планувала да има общо 6 Световни купи с сан олимпийски квалификации. Състезанията са разпределени в следния ред: 4 международни купи ще се състоят през 2023 година, а 2 съревнования ще има в олимпийската 2024 година.

България подаде своята кандидатура през месец юни, а позитивният отговор за родното домакинство пристигна преди седмица. Световните купи по скокове на батут ще се проведат през октомври 2023 и месец април година по-късно в Двореца на културата и спорта във Варна.

За актуалните олимпийски игри в Токио страната ни не съумя да завоюва квота. Причината е подмладения народен тим, който сега наброява 30 състезатели уголемен състав.

Всички те се приготвят за идващия олимпийски конгрес, който е единствено след три години във френската столица.

Предстоящите семейства на двете международни купи ще са трамплин за родните състезатели към продобиване на визи за Париж 2024.

Догодина България е хазаин на международното състезание по скокове на батут, което ще се организира в столичната " Арена Армеец ".

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР