Българска федерация по баскетбол (БФБаскетбол) покани над 15 висши учебни

...
Българска федерация по баскетбол (БФБаскетбол) покани над 15 висши учебни
Коментари Харесай

БФБаскетбол покани висшите училища да включат свои отбори в А група

Българска федерация по баскетбол (БФБаскетбол) предложения над 15 висши образователни заведения от цялата страна да включат свои тимове в трансформираната "А " група, която е позиционирана в нейната конструкция директно под Национална баскетболна лига.

Второто равнище в българския баскетбол от тази година ще се провежда взаимно от БФБаскетбол и съдружие "Българско баскетболно общество " (ББО). "Чрез подписания неотдавна контракт за партньорство с ББО ние редуцирахме доста разноските на участниците в надпреварата и по този начин създадохме нужните предпоставки за развиването на българския баскетбол, в което можете да се включите и Вие ", написа в писмото на БФБаскетбол, подписано от и.д. изпълнителния шеф на организацията Виктор Кирков.

Таксата за присъединяване във всеки дуел ще бъде в размер на 200 лв. на тим. В писмото се добавя, че всяко от висшите учебни заведения би могло да употребява най-академичния екипен спорт в света като инструмент за развиване на студентите си и за обединяване на всички свои звена. През миналата седмица баскетболната федерация изпрати писмо и до всички свои членове, с което прикани тези от тях, които имат предпочитание и опция, да включат свои отбори в "А " група. Очаква се най-малко половината от клубовете в НБЛ да имат дублиращи сформира във второто равнище на българския баскетбол.

Към "А " група през сезон 2020/21 година съвсем несъмнено ще се причислят досегашните шест участника в надпреварата и тимовете при подрастващите, чиито състезатели са към този момент на възраст над 19 години. Голям интерес за присъединяване в трансформираното съревнование се следи и при участниците в Българска баскетболна лига (ББЛ), която досега беше управлявана от Българско баскетболно общество.

От идващия сезон ББЛ ще сплотява в себе си управляваната от федерацията "А " група, в която ще вземат участие юридически лица, и формираната от неофициални сформира Б група на ББО. "А " група ще сплотява четири районни шампионати с условно избрани центрове в градовете София, Пловдив, Варна и Велико Търново. Мачовете в тях ще се организират на турнирен принцип всяка седмица. Целта е броят на тимовете във всеки район на А група да бъде най-малко осем.

След привършване на постоянния сезон, който ще се организира в две или три завъртания по системата "всеки против всеки " в авансово определените за задачата районни зали, ще се изиграват полуфинални и финални серии за лъчение на първенец. Шампионът на А група ще получи правото да влезе в Национална баскетболна лига при покриване на всички условия за това. Официални поръчки за присъединяване в "А " група на ББЛ за сезон 2020/21 се изпращат посредством попълване на формуляр за присъединяване до 15 август и възнаграждение на най-малко 10 такси за картотека от 20 лв. до 25 август.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР