Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва засилени проверки

...
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва засилени проверки
Коментари Харесай

БАБХ започва засилени проверки за Великден и Гергьовден

Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) стартира засилени инспекции на обекти за произвеждане и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, хранилища за търговия на едро с храни, заведения за публично хранене и търговски обекти за търговия на дребно, пазари и тържища по отношение на идните публични празници Великден и Гергьовден.

В интервала от 6 април до 8 май, в това число, във фокуса на засиления надзор попадат производството и търговията на обичайно предлаганите за празниците храни - агнешко месо, козунаци, яйца, в това число боядисани яйца, пресни зеленчуци, както и на багра за яйца.

Ще се следи за произхода и вярното предпазване на първични материали и храни, за правилното етикетиране и маркировка.
БАБХ ревизира производителите и търговците на храни в осъществяване на ограниченията против COVID-19 От организацията дадоха отговор на рекомендацията на ВАП да засилят контрола върху магазини и заведения
По отношение на предлагането на трупно агнешко месо ще се управлява съществуването и цвета на здравна маркировка, а също по този начин и дали търговците дават на видно място информация за страната на генезис на месото.

Инспекторите ще наблюдават строго метода на предпазване, етикетирането и маркирането на яйцата. Ще се вземат проби за лабораторно изпитване от яйцата с генезис Европейски Съюз и трети страни.

До края на оповестеното в страната изключително състояние по отношение на пандемията от COVID-19 БАБХ продължава да прави засилени инспекции в обектите за произвеждане и търговия с храни, както в и заведения за публично хранене, които подготвят и доставят храна до краен консуматор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР