Българо-японски бизнес форум ще се проведе в София през месец

...
Българо-японски бизнес форум ще се проведе в София през месец
Коментари Харесай

Българските продукти търсят път към японския пазар

Българо-японски бизнес конгрес ще се организира в София през месец януари. Това бе контрактувано по време на среща на заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев с посланика на Япония у нас Масато Ватанбе. Това е следващо събитие, след подписването на меморандум за задълбочаване на бизнес контактите сред двете страни.

Участниците в срещата оцениха като доста сполучлив бизнес форума, който се организира в България през месец юни тази година и в който присъединяване взеха над 30 японски компании. „ Организирането на ново бизнес събитие в къс интервал демонстрира, че има сериозен капацитет в икономическата сфера сред нашите две страни и че България е атрактивна дестинация за вложения “, уточни Александър Манолев.

Според него има благоприятни условия за нахлуване на редица български артикули на японския пазар, като виновност, млечни артикули, розово масло, рибни артикули и други, стана ясно по време на срещата.

Посланик Ватанбе заяви, че към този момент е стартирана предварителна подготовка на форума, като задачата е да се насочи към японски компании, които имат бизнес в България или интерес към нашата страна. Планира се това да бъде първото от редица събития в икономическата сфера през 2019 година

Стокообменът сред България и Япония през първото полугодие на 2018 година отбелязва 40% растеж и надвишава 100 млн. щ.д. Редица японски компании към този момент развиват сполучлив бизнес у нас, измежду които „ Сумитомо Електрик “, „ Тошиба”, „ Мейджи”, „ Мицубиши “, „ Ядзаки Корпорейшън” и др.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР